[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un caz pozitiv de rabie la un câine depistat în Ștefan Vodă
16 Iunie

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmat de către secţia virusologie I.P. „Centrul Republican de Diagnostic Veterinar” un caz pozitiv de rabie la un câine în raionul Ștefan Vodă, localitatea Răscăeții Vechi, transmite CURENTUL.

„Cadavrul câinelui a fost nimicit prin ardere și rămășițele de la ardere au fost înhumate. În localitatea afectată de rabie la animale au fost instituite măsuri de carantină pe o perioadă de două luni, timp în care urmează să fie întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală”, se menționează într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Totodată, Agenția adaugă: „La fel, a fost demarată vaccinarea de urgență a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora. Controlul mișcării animalelor în interiorul țării. Controlul rezervoarelor de animale sălbatice. Animalele afectate nu se tratează”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților