[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un caz de „cinci stele”. Ce se întâmplă cu dosarul familiei Gargalîc, proprietarii unui hotel luxos din capitală?
13 Ianuarie

La 3 luni de la percheziții, oamenii legii continuă să adune probe în dosarele de evaziune fiscală a soților Gargalîc, care sunt proprietarii hotelului de cinci stele „Royal Park”, din parcul Valea Trandafirilor din Chișinău.  

Pe 2 octombrie a anului trecut, în urma perchezițiilor, milionarul Andrei Gargalîc împreună cu soția sa, Lidia Gargalîc, au fost plasați în arest pentru 30 zeci de zile, fiind suspectați de evaziuni fiscal în proporții deosebit de mari.

Solicitat de reporterul CURENTUL, șeful-adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc a declarat că la moment, Andrei Gargalîc se află în arest la Penitenciarul nr. 13 din capitală, pe când soția acestuia a fost plasată sub controlul judiciar.

„Suntem la etapa în care continuă administrarea probelor. Așteptăm rezultatele controlului fiscal, în baza căruia urmează să fie stabilit cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat, prin neachitarea TVA-ului și a impozitelor pe venit. La finalizarea acestui control, vor fi puși sub învinuire definitivă culpabilii și, respectiv, cauza finală va fi trimisă în judecată”, a spus Vitalie Busuioc.

Dosarul penal pe numele lui Gargalîc a fost pornit în data de 17 august 2017, după ce procurorii au stabilit că în ultimii 10 ani, companiile controlate de Gargalîc au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3,8 milioane de lei prin neachitarea impozitului pe venit și cu peste 6,3 milioane de lei din TVA.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților