[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un carabinier a fost agresat de 2 bărbați la Cahul
22 Iunie

Doi bărbați au fost reținuți pentru agresarea unui carabinier aflat în misiune, transmite CURENTUL.

Incidentul a avut loc în noaptea de 21 iunie, aproximativ la ora 00:30, în timp ce carabinierul executa serviciul la paza și protecția sediului Consulatului României din or.Cahul.

În timp ce militarul atenționa un șofer, care parca automobilul neregulamentar lângă obiectivul diplomatic, la un moment dat, din direcție necunoscută, au apărut două persoane civile, vizibil în stare de ebrietate, ce aveau un comportament agresiv și se apropiau de militar numindu-l cu cuvinte necenzurate.

La somațiile carabinierului de a păstra distanța și de a înceta acțiunile ilegale, aceștia nu s-au conformat, reacținând violent, iar unul dintre ei l-a atacat fizic, încercând să-l deposedeze de mijloacele speciale.

Militarul a recționat prompt, agresorul fiind reținut, iar complicele lui a fugit într-o direcție necunoscută. A fost solicitat ajutor prin intermediul serviciului 112, unde au intervenit echipajele de poliție a IP Cahul, care l-a scurt timp au reținut și al doilea agresor.

Persoanele au fot conduse la IP Cahul pentru documentare. Identificați, bărbații s-au dovedit a fi originari din or. Cahul ambii în vârstă de 26 și respectiv 33 ani.

Pentru faptele comise agresorii vor fi cercetați pentru huliganism, art. 287/2 CP al RM, ce prevede o amendă în mărime de la 750 la 1350 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților