[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat va sta 13 ani în închisoare pentru omorul consăteanului său cu o cărămidă
18 Septembrie

Procuratura Generală anunță obținerea unei decizii de condamnare la ispășirea pedepsei cu închisoarea pentru un termen de 13 ani pentru un cetățean dintr-un sat al raionului Ialoveni, care și-a omorât cu o piatră de construcție consăteanul cu care consumase alcool, iar unui oaspete care adormise la el în casă, îi furase banii din buzunar și telefonul acestuia, transmite CURENTUL.

În timp ce consumau băuturi alcoolice la făptaș acasă, între acesta și oaspete s-a iscat un conflict spontan. Ca urmare, gazda l-a agresat în casă cu pumnii și picioarele. Și, deși oaspetele ulterior a părăsit casa, gazda l-a ajuns în stradă și a continuat să-l agreseze, după care i-a aplicat două lovituri în regiunea capului cu o bucată de bolțar (bucată de beton, cu formă determinată, folosită în construcții). În rezultat, această vătămare corporală gravă i-a cauzat moartea oaspetelui cu care consumase alcool.

Un alt episod din trecutul infracțional al făptașului – parte a pedepsei din sentința obținută de procurori – ține de un alt caz în care acesta a primit în vizită un oaspete. Astfel, în timp ce oaspetele adormise la o oră târzie de noapte, făptașul i-a sustras din buzunar un telefon în valoare de 3000 lei și circa 1500 lei în numerar.

La insistența procurorilor, chiar dacă și-a recunoscut vina, făptașul „primitor de oaspeți” – vinovat de omor cu deosebită cruzime și furt – a fost condamnat de către instanța de judecată la un termen de 13 ani de ispășire a pedepsei cu închisoarea, în penitenciar de tip închis. De asemenea, acesta a fost obligată să plătească peste 15000 lei pentru cheltuielile de judecată.

Decizia integrală a Curții de Apel Chișinău, va fi pronunțată la 10 octombrie curent. Aceasta este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție. Procuratura va reveni cu detalii în lumina garanțiilor procedurale ale părților.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților