[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat va sta 10 ani în detenție pentru jefuirea și omorul unui bătrân
23 Ianuarie

Un locuitor al raionului Rezina a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru tâlhărie, comisă cu o deosebită cruzime, asupra unui bătrân, în vârstă de 78 de ani, transmite CURENTUL.

Crima a avut loc în dimineaţa de 21 iulie 2018, în satul Gordineşti, raionul Rezina, când inculpatul, împreună cu o persoană neidentificată, a pătruns în casa bătrânului, pe care l-au bătut crunt şi i-au cerut toţi banii. La refuzul bărbatului de a le da banii, agresorii i-au aplicat câteva lovituri cu o bâtă în regiunea capului, după care au sustras din casă 1200 de lei, părăsind locul infracţiunii.

Bătrânul a fost găsit încă în viaţă de către vecini, declarând ca l-a recunoscut pe unul dintre atacatori. Peste cîteva ore inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut şi până la sentinţă, s-a aflat în arest preventiv. Acesta este din aceeaşi localitate cu victima şi anterior a mai fost condamnat.

Peste zece zile de la crimă, bătrânul a decedat la spital. Potrivit Raportului de expertiză judiciară medico-legală, moartea victimei a survenit în rezultatul insuficienţei cardio – vasculare acute, iar între leziunile pricinuite de atacatori şi deces, nu există legătură cauzală.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților