[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat și-a amenințat consăteanul cu o grenadă
12 Iunie

Ieri, 11 iunie, la ajutorul oamenilor legii a apelat un bărbat de 54 de ani, din satul Băhrinești, raionul Florești spunând că se află în pericol. Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat cu vârsta de 43 de ani, originar din același sat, aflându-se în relații ostile cu consăteanul său a venit la poarta gospodăriei acestuia amenințându-l cu un obiect din metal, asemănător cu o grenadă de luptă de model F-1, după care a fugit într-o direcție necunoscută, transmite CURENTUL.

În rezultatul măsurilor operative întreprinse de către angajații Inspectoratului de poliție Florești al IGP, la scurt timp bărbatul a fost reținut pe teritoriul unei stații PECO din preajma satului Mărculești, același raion.

În urma percheziției corporale efectuate, polițiștii au depistat și ridicat obiectul cu care acesta și-a amenințat consăteanul și l-au remis ulterior Centrului tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară al IGP, pentru a stabili dacă se atribuie obiectul ridicat la categoria munițiilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în cazul în care vinovăția acestuia va fi demonstrată în instanța de judecată, riscă amendă în mărime de la 200 la 400 unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților