[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat, care și-a omorât consăteanul, va sta 20 de ani după gratii
15 Februarie

Procurorii au contestat sentinţa prin care un locuitor al raionului Străşeni a fost achitat pentru comiterea omorului unui consătean, transmite CURENTUL.

Potrivit rechizitoriului, în ianuarie 2015, inculpatul, din interes material, a pătruns în casa unui consătean, la care muncea cu ziua, căruia i-a aplicat multiple lovituri cu un cuţit, victima decedând în urma leziunilor grave cauzate.

În decembrie 2015, instanţa de fond l-a achitat pe inculpat, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de acesta. Sentinţa a fost atacată de către procuror la Curtea de Apel Chişinău, care a solicitat casarea acesteia cu rejudecarea cauzei, însă apelul procurorului a fost respins. Astfel, în februarie 2017, procurorii au contestat decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus rejudecarea cauzei în alt complet de judecată.

Recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatul a fost condamnat pentru comiterea omorului intenţionat săvârşit cu deosebită cruzime la 20 de ani de detenţie în penitenciar de tip închis.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților