[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un an de pandemie// Iurie Chiorescu, directorul FISM: „Comunicarea a devenit un lux…”
10 Martie

„Viața noastră pământească, uneori bate filmul, pandemia… Noi devenim mai creativi, solidari, gândim și acționăm pozitiv, iar împreună cu echipa facem față provocărilor”. Declarația a fost făcută de Iurie Chiorescu, Director al Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” (IP FISM), în cadrul proiectului CURENTUL „Un an de pandemie”.

El a spus că anul 2020, chiar de la debut, a fost o provocare pentru omenire.

„Pandemia, fără îndoială, a intervenit violent afectând viețile oamenilor. Practic, din primele zile ale carantinei, a devenit clar că modul în care am trăit până acum, nu va mai fi posibil. Astfel, tot ce ține de activitatea din cadrul IP FISM a căpătat a altfel de abordare, de organizare și desfășurare a proceselor de implementare a subproiectelor în comunități, cu susținerea financiară a diferitor donatori și parteneri de dezvoltare. Multe din activități au trecut în regim on-line, au fost adaptate condițiilor noi, încât să contribuie la realizarea obiectivelor de bază ale instituției pe care o conduc”, a  precizat oficialul.

În urma instituirii stării de urgență, echipa IP FISM a fost nevoită să se adapteze la noile realități.

„Important în buna activitate pentru noi e comunicarea directă, vie, însă drept consecință a instituirii stării de urgență, s-a redus substanțial interacțiunea „face to face” cu beneficiarii proiectelor, prietenii, rudele. În general, comunicarea a devenit un lux, care e mult restricționată în condițiile răspândirii virusului COVID-19. Evident că activitățile obișnuite, au fost remodelate noilor provocări globale. Primordial rămâne sănătatea celor din jurul nostru, copiilor, familiei și reieșind din aceasta și ținând cont de restricțiile instituite la nivel național, ne adaptăm situației temporare”, a menționat Iurie Chiorescu.

Totuși, potrivit spuselor sale, pandemia a adus și unele beneficii.

„Viața noastră pământească, uneori bate filmul, pandemia… Noi devenim mai creativi, solidari. Gândim și acționăm pozitiv, copii se nasc, iar noi ne bucurăm de realizările lor. În privința activității IP FISM, cu certitudine, împreună cu echipa  făcem față provocărilor” a mărturisit el.

La capitolul lecții învățate, acesta a spus că:

„Viața mereu ne oferă prelegeri pline de sens. Însă, anul 2020, dar și începutul lui 2021, a evidențiat în mod deosebit grija de sănătatea noastră, a membrilor familiei dar și a celor cu care interacționăm.mAstfel, oameni au perceput mai profund că sunt muritori și nu invers…”, a conchis directorul IP FISM.

Având în vedere ultimele statistici a numărului de cazuri de COVID-19, în plan mondial, dar și național, Iurie Chiorescu consideră că lupta cu acest virus nemilos e în plină desfășurare.

„Omenirea a depășit situații critice, în repetate rânduri, suntem încrezători că și de această dată vom reuși să revenim la normalitate. Efortul științific concentrat al umanității, dar nu în ultimul rând apelul nostru smerit către ajutorul Lui Dumnezeu, ar aduce  culoarea, gustul, mirosul și vigoarea de odinioară”, speră Iurie Chiorescu.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților