[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un alt lot de mărfuri cu inscripții ale brandurilor renumite depistate de vameși
15 Martie

259 de perechi de încălțăminte, marcate cu inscripțiile unor branduri renumite, au fost depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal în urma unor controale efectuate la două puncte comerciale din Capitală. Documentați pe acest caz sunt proprietarii buticurilor, care nu au putut prezenta niciun act de proveniență a bunurilor, transmite CURENTUL.

Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor depistate se cifrează la peste 250 000 lei.

Loturile au fost reținute, urmând a fi notificați și titularii de drept ai mărcilor protejate. În cazul în care se va stabili că articole de încălțăminte sunt contrafăcute, titularul de drept poate decide pentru distrugerea acestora sau predarea cu titlu gratuit, în funcţie de natura lor, unor instituţii publice, inclusiv din sistemul protecţiei sociale, unor asociaţii obşteşti ori fundaţii cu caracter umanitar etc.

Amintim că, acesta este deja al doilea caz din săptămâna curentă în care echipele mobile ale Vămii descoperă bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. În primul caz, ofițerii vamali au depistat într-o mașină, stopată pe traseul Anenii Noi – Chișinău, mai multe haine, genți și încălțăminte, fără acte de proveniență, care purtau însemnele unor mărci cunoscute.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților