[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un acord de colaborare, semnat între municipiile București și Chișinău: Sperăm să dea roade
9 Mai

Primarul sectorului 1 al municipiului București și pretorul sectorului Centru al municipiului Chișinău au semnat un acord de cooperare, astăzi, de Ziua Europei. Documentul a fost semnat în România, informează CURENTUL.

Dorin Chirtoacă, edilul capitalei, a accentuat importanța și semnificația acestui acord pentru Republica Moldova.

„Vreau să subliniez că, României îi revine rolul de Germania de Vest. Pentru Moldova aceasta este soluția concretă și reală și mă tem să nu fie singura pentru ca R. Moldova să revină la matca sa firească la rădăcină. Sper că asta se va întâmpla și dacă nepritenii noștrii doresc să aducă URSS în Moldova, să reîntoarcă nostalgia sovietică în cetățeni, noi, neacceptând o asemenea ofertă, considerăm că doar prin proiecte concrete se poate mișca Moldova în direcția UE. Ne dorim rezultate concrete ca să dezvoltăm Chișinăul la un nivel european și cu ajutorul României putem să o facem mult mai rapid și iată că – acest proiect ne va ajuta. Sper să dea roade înfrățirea dintre aceste două sectoare”, a spus Chirtoacă.

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, a menționat cât este de important acest parteneriat pentru Moldova. „Semnarea acestui acord de parteneriat dintre primării, consider că, este foarte importantă. Doar anul trecut au fost semnate peste 260 de asemenea acorduri. S-a reușit ca să se facă anumite ajustări la legislație, încât consiliile să poată implementa proiecte în Republica Moldova, se dorea să se acorde prioritatea acelor localități care au reînfrățiri cu R. Moldova și iată-ne astăzi aici. Dorim să contribuim concret cu schimbări în Republica Moldova și sperăm să dea roade acest acord”, a spus Gribincea.

Oleg Poiată, pretorul sectorului Centru al municipiului Chișinău a menționat: „Mă bucur că anume astăzi am reușit să semnăm acest acord de colaborare sunt convins că ambele țări vor beneficia în urma acestui proiect, împreună vom reuși”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților