[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ultimele tendințe pe piața imobiliară: La ce scad prețurile, care sunt cele mai solicitate sectoare și pentru ce fel de apartamente optează moldovenii
8 Iunie

Deși toți susțin că-s scumpe, cererea pentru imobilele de locuit este creștere. Ce-i drept, cetățenii preferă să achiziționeze apartamente și case de locuit cu spații mici și în credite ipotecare, informează CURENTUL.

Solicitați de reporterul nostru, reprezentanții Uniunii Agențiilor Imobiliare din R. Moldova susțin că, prețurile la imobile au scăzut, deși vânzările au crescut.

„În ultimii doi ani vânzările au crescut deoarece și numărul blocurilor noi s-a mărit. În piața secundară cererea rămâne aceeași, iar prețurile s-au diminuat puțin. Acum fiecare al treilea cumpărător dorește să achiziționeze un apartament în ipotecă, cu rata minimă 5-7 sute de euro per lună. De altfel, acum sunt cele mai multe oferte din toate timpurile ”, susțin reprezentanții Uniunii Agenției Imobiliare.

Aceștea afirmă că, moldovenii nu sunt adepții încăperilor mai spațioase, la mare căutare fiind apartamentele cu 1-2 odăi.

„La moment, cele mai solicitate sunt apartamentele cu suprafețe mici și mijlocii, cu o odaie sau cu două odăi, cu suprafețe cuprinse între 30 și 60 de metri pătrați. Prețul la apartamentele cu o odaie echivalează între 20-25 de mii, cu două odăi valorează de la 30 de mii până la 45 de mii euro, fără reparație. În cazul în care apartamentul este cu reparație, mobilat, în bloc nou, desigur că și prețurile sunt mai mari”, au adăugat angajații sectorului imobiliar.

Ei afirmă că cele mai preferabile sectoare de cetățeni sunt Botanica, Centru și Râșcani, în proximitățile arterelor principale ale orașului. Casele sunt solicitate în suburbiile capitalei, cu un buget de până la 100 000 de euro.

Pentru a se scuti de numeroase bătăi de cap, specialiștii imobiliari recomandă cetățenilor ce vor să-și procure case de locuit să apeleze la consultările gratuite ale companiilor imobiliare.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților