[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ultimele pregătiri! La CEC a avut loc întâlnirea cu concurenții electorali
31 Octombrie

Cu o zi înainte de ziua alegerilor, Comisia Electorală Centrală a organizat o întâlnire cu candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova și reprezentanții organizațiilor acreditate pentru monitorizarea scrutinului. Scopul evenimentului a fost evaluarea principalelor acțiuni întreprinse de către autoritățile electorale în vederea organizării alegerilor, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, participanții au apreciat deschiderea CEC și s-au expus asupra problemelor cheie pe care le-au întimpinat în perioada electorală. Totodată, au vorbit despre eventualele provocări care ar putea să apară în ziua votării. Astfel, discuțiile s-au axat pe sesizările depuse de către concurenți, transparența finanțării campaniei electorale, organizarea proceselor pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în afara țării sau cu domiciliul în localitățile din stânga Nistrului, precum și tentativele de transportare organizată și corupere a alegătorilor etc.

Membrii CEC au mulțumit candidaților pentru desfășurarea unei campanii electorale echilibrate.

CEC manifestă în continuare deschidere în asigurarea informării candidaților și observatorilor din prima sursă și a dat asigurări că le va oferi totul suportul necesar, în limita competențelor legale. Totodată, îi îndeamnă să își realizeze activitatea cu respectarea strictă a cadrului legal existent și să disocieze de oricare provocări, tentative de agitație electorală, manipulare a opiniei publice sau fraudare a alegerilor.

Membrii CEC a încurajat toți subiecții electorali să fie cooperanți și să sesizeze organele electorale și organele de drept despre eventualele nereguli care ar putea apărea în ziua alegerilor, în termenii, condițiile și procedura stabilită de Codul electoral.

Comisia Electorală Centrală rămâne a fi o instituție independentă, deschisă, profesionistă care va depune și în continuare toate eforturile necesare pentru asigurarea drepturilor fundamentale de a alege și a fi ales, cu respectarea principiilor și standardelor internaționale, într-o manieră liberă, corectă și sigură.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților