[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ultima oră! Toate punctele de trecere ale frontierei activează în regim normal (update)
24 Martie

Toate punctele de trecere situate atât de la frontiera cu Ucraina, cât și cu România, activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat nici într-un fel activitatea acestora. Totodată, efectivul Poliției de Frontieră a întreprins măsurile necesare pentru deszăpezire a căilor de acces spre frontieră și în continuare va interveni prompt în cazul apariției situațiilor imprevizibile, transmite CURENTUL.

Pe parcursul a 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 36 510 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 18 593 pe sensul de intrare în R. Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr de 21 826 a fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 8 869 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Otaci – 5 801 traversări persoane,

PTF Leușeni – 5 632 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 418 traversări persoane,

PTF Sculeni – 4 361 traversări persoane,

PTF Giurgiulești-Galați – 2 454 traversări persoane,

PTF Criva – 2 289 traversări personae,

PTF Costești – 1 640 traversări persoane,

PTF Cahul – 1 148 traversări persoane,

PTF Palanca- 1 123 traversări persoane.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– două documente falsificate, depistate la controlul de frontieră;

– doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;

– patru persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Doi cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți doi în Uniunea Europeană. Din Rusia a fost deportat un conațional.

UPDATE: (09.00/24.03.2018): Punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți și-a sistat temporar activitatea. Motivul nefuncționării este creșterea nivelului de apă în râul Nistru. Călătorii pot opta pentru debarcaderul Soroca sau punctul de trecere auto Otaci.

Din cauza blocării drumurilor de acces pe teritoriul Ucrainei, și-a întrerupt activitatea punctul de trecere (local) Troițcoe. În proximitate se află punctele de trecere Săiți și Basarabeasca.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților