[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inna Popenco va ataca la CSJ: „Ne-am convins încă o dată că în Moldova nu este democrație”
21 Octombrie

Curtea de Apel Chișinău a decis anularea înregistrării Innei Popenco în calitate de concurent pentru funcția de Președinte, informează CURENTUL.

Decizia a fost luată astăzi, după ce ieri, Comisia Electorală Centrală (CEC), a adresat o cerere în acest sens.

Membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi a declarat că, instituția a constatat faptul că, concurentul Inna Popenco a utilizat fonduri nedeclarate la acțiune din 18 octombrie 2016.

„S-a constatat că dumneaei a beneficiat și de susținerea Asociației obștești „Pentru Orhei”, la fel a fost invocat și acțiunile de corupere a alegătorilor sub aspect civil care și a dus la înaintarea acestei cereri în instanța de judecată. Comisia nu face politică, Comisia doar constată acele circumstanțe care se invocă, fie de concurenții electorali, precum și de organele de drept”, a explicat Lebedinschi.

La rîndul său, Inna Popenco a catalogat acțiunile CEC și ale instituțiilor de judecată ca represiune împotriva sa.

„Motivul acuzațiilor este absolut inventat. Magazinele sociale pentru pensionari – este un program care de mai bine de un an se dezvoltă deja în Orhei. Acolo, după alegeri au fost deschise 5 astfel de magazine. Acestea activează transparent, fără a obține profit și sunt destinate pentru toți pensionarii care azi duc un trai foarte greu. Noi nu înțelegem de ce autoritățile și concurenții noștri le refuză bătrânilor accesul la produsele disponibile la un preț minim. Nu înțelegem de ce acest proiect provoacă atât de multă furie și invidie”, a precizat ea.

Inna Popenco a menționat că, indiferent de decizie, indiferent de alegeri și de faptul dacă va participa la alegerile prezidențiale, programul va continua.

„Noi vom continua să-i susținem pe bătrâni – pensionarii și veteranii. Noi vom deschide, așa cum am promis, aproximativ 100 de astfel de magazine în toată țara. Alegerile vor trece, politicienii murdari și mincinoși vor pleca, iar magazinele noastre vor rămâne. Noi ne mândrim cu faptul că putem să le oferim un ajutor real nevoiașilor”, a punctat Popenco.

Potrivit ei, astăzi oamenii și-au dorit nespus de mult să vină la Curtea de Apel pentru a-și exprima nemulțumirea.

„Noi am primit multe apeluri telefonice de la persoane care vor să ne sprijine și care ne-au întrebat la ce oră să vină la mitingul de protest. Dar noi am sperat că, în această țară, încă mai funcționează legea și este bunul simț. Acum, însă, noi ne-am convins încă o dată că în Moldova nu este democrație, iar politicienii și-au pierdut cu totul conștiința. Noi vom contesta decizia de astăzi a Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Noi îi îndemnăm pe toți susținătorii noștri, pe toți cei care sunt împotriva acestui regim să vină la Curtea Supremă de Justiție la un miting de protest. Despre ora și locul protestului o să vă înștiințăm adăugător”, a conchis Popenco.

 Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților