[ X ]
[ X ]
[ X ]
(update) Ultima oră! CCM a declarat neconstituțională Legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea
13 Aprilie

Curtea Constituțională a Republicii Moldova(CCM) s-a întrunit în ședință pentru a examina sesizările privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative, informează CURENTUL.

UPDATE 18.10: CCM a hotărât să admită sesizările depuse de către reprezentanții PAS, Pro Moldova, Platforma DA și deputatul independent, Alexandru Oleinic.
Totodată, CCM a declarat neconstituțională Legea privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative, fiind adopată cu încălcarea procedurii cosntituțioanle de angajare a răspunderii Guvernului.
Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac și intră în vigoare la data adoptarii și se publică în Monitorul Oficial.
De asemenea, s-a anunțat că există opinia separată din partea judecătorului Eduard Ababii, care va fi publicată ulterior.

Sesizările au fost depuse de reprezentanții PAS, PPDA, Pro Moldova, dar și deputatul independent, Alexandru Oleinic.

De menționat că, chiar în debutul ședinței, Președintele CC, Vladimir Țurcan a venit cu o declarație, prin care anunță despre abținerea sa de la examinarea sesizării.

Astfel, în urma deliberării, judecătorii CCM au admis declarația de abținere a judecătorului Vladimir Țurcan de la examinarea sesizărilor.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților