[ X ]
[ X ]
[ X ]
UE: Respectarea dreptului tuturor alegătorilor, este un principiu democratic, principiu care este și inima Acordului de Asociere UE-RM
3 Noiembrie

Cetățenii moldoveni au demonstrat, la alegerile prezidențiale, angajamentul pentru democrație, indiferent de contextul pandemic – despre aceasta se spune în declarația Uniunii Europene (UE), care a luat act de constatările preliminare ale Misiunii de Observare OSCE/ODHIR, informează CURENTUL.

„UE va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile până și la al doilea tur al alegerilor. Practicile ce nu corespund angajamentelor OSCE și altor obligații internaționale și standardelor pentru alegeri democratice trebuie evitate. UE așteaptă ca autoritățile din Republica Moldova să continue să faciliteze munca observatorilor naționali și internaționali”, se mai spune în declarație.

Totodată, UE afirmă că susține pe deplin consolidarea instituțiilor democratice în Republica Moldova și subliniază că respectând dreptul tuturor alegătorilor de a-și exprima votul în cadrul unor alegeri credibile, incluzive și transparente, este un principiu democratic, principiu care este și inima Acordului de Asociere UE-RM.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților