[ X ]
[ X ]
[ X ]
UE a lansat apelul pentru propuneri de proiecte – „Primarii pentru creşterea economică”
21 Aprilie

Uniunea Europeană lansează concursul de granturi pentru ţările Parteneriatului Estic cu iniţiativa „Primarii pentru creşterea economică – proiecte pilot”, transmite CURENTUL.

Scopul concursului este de a susţine autorităţile locale în implementarea planurilor locale de dezvoltare economică, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a oraşelor şi la dezvoltarea economică locală în Armenia, Moldova, Georgia, Ucraina, Belarus şi Azerbaidjan.

Sarcinile principale ale proiectelor vizează îmbunătăţirea mediului de afaceri, facilitarea accesului la resursele financiare, precum şi creşterea economică, inclusiv prin crearea locurilor de muncă.

Bugetul UE pentru această iniţiativă este în mărime de 9,5 milioane euro, iar mărimea granturilor oferite este de la 300 mii până la 600 mii euro. Din mijloacele UE pot fi acoperite de la 50% la 90% din costul proiectului.

Proiectele de finanţare pot fi depuse până la 31 mai.

Mai multe informaţii pot fi găsite aici.

infografic (1)

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  2. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  3. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  4. Agenția de Mediu: Nivelul de poluare a aerului în Chișinău a revenit la normal
    Social |
  5. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  3. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  4. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  5. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |