[ X ]
[ X ]
[ X ]
Turneul Internațional „Seven Samurai Cup 2016” a întrunit mai mulți participanți. Iată rezultatele
13 Decembrie

Cele 13 cluburi sportive, care reprezintă Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia și Turcia și-au anunțat participarea la Turneul Internațional „Seven Samurai Cup 2016”, organizat pentru a V-a oară de către Federația Națională de Karate-do din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Pe durata unei zile, participanții au disputat locurile pe podium la opt categorii de vârstă. Cel mai spectaculos s-a dovedit a fi concursul de seniori, în cadrul căruia au evoluat doi lideri de rang internațional.

Primul  portiv moldovean, devenit campion mondial la karate la proba  kata masculin nevăzători, Nicolai Bondarev din Chișinău, și-a confirmat calitățile și a cucerit locul I la proba de kata.

Liderul echipei ucrainene Valerii Cebotari din Cernăuți s-a impus în fața adversarilor la categoria 75 de kilograme.

Concursul pe echipe a avut următoarea configurație în partea de sus a clasamentului: locul I-Tiraspol,  locul II- Cernăuți,  locul III- Chișinău.

La ceremonia de inaugurare a participat Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu, care l-a salutat cu respect deosebit pe Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii, remarcând faptul, că aceasta probă orientală se bucură de o popularitate crescândă în rândul tineretului din orașele și raioanele republicii, având în vedere recenta includere a sportului Karate în programul Jocurilor Olimpice 2020 din orașul Tokyo.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților