[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tulip Youth Academy – oportunitate pentru tineri de a dezvolta inițaitive pozitive pentru comunitate
6 Februarie

Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos de la Chișinău lansează programul Tulip Youth Academy, transmite CURENTUL.

Tulip Youth Academy este o platformă dedicată tinerilor dornici de a învăța, interacționa, împărtăși și dezvolta împreună o comunitate de cetățeni activi. Platforma are drept scop să ofere oportunitatea de dezvoltare a inițiativelor pozitive.

Tulip Youth Academy își propune să devină o comunitate ce împărtășește valorile democrației, bunei guvernări, drepturilor omului, justiției și statului de drept, cu dorința de a promova aceste valori în societate.

Prin intermediul programului, oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos va sprijini potențialul, talentul, curajul și ideile tinerilor care își doresc să transforme Moldova într-un loc mai bun.

Tulip Youth Academy va fi împărțit în 2 etape:

În prima etapă (martie – iunie 2021), participanții vor beneficia de o serie de seminare online, pe tematicile: democrație, bună guvernare, drepturile omului, justiție și stat de drept.

În a doua etapă (iulie – decembrie 2021), participanții vor avea posibilitatea să beneficieze de un mini-grant pentru implementarea unui proiect dezvoltat în grup.

Cei mai activi vor primi titlul de Tulip Youth Ambassador și vor beneficia de oportunitatea de a fi implicați în proiectele și activitățile ulterioare ale oficiului Ambasadei.

Programul este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, ce împărtășesc valorile democrației, bunei guvernări, drepturilor omului, justiției și statului de drept.

Doritorii de a se înscrie trebuie să identifice o problemă în comunitatea lor, să propună o soluție sau să facă trimitere la bune practici (maximum o pagină de text) și să ne expedieze un CV la adresa de email: chs@minbuza.nl.

Procesul de selecție va decurge în 2 etape: soluția pentru comunitate + CV și interviul.

Deadline-ul pentru aplicare este 19 februarie 2021.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților