[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tudor Ulianovschi: Există o prăpastie imensă între retorica oficială privind reforma justiției și percepția publică
29 Martie

Procesul de vetting și pre-vetting este unul dintre elementele care discreditează reforma justiției din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Tudor Ulianovschi, ex-ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează CURENTUL.

El a remarcat, în cadrul emisiunii “Nordnews Live” de la Nordnews.md, că, faptul sus-menționat a fost înțeles atât de observatorii internaționali, cât și de cetățeni, inclusiv cei din diasporă.

“Din păcate, singurii care par să nu observe lacunele procesului de reformare a justiției sunt chiar reprezentanții actuali ai guvernării.

Reforma justiției este primul capitol care deschide negocierile cu Uniunea Europeană și, de asemenea, ultimul capitol care încheie acest proces de negociere. În condițiile în care această reformă bate pasul pe loc, întregul proces de negociere este pus în pericol”, a mai spus fostul ministru.

Potrivit lui Tudor Ulianovschi, există o prăpastie și o discrepanță imensă între retorica oficială privind reforma justiției și percepția publică.

“Oamenii așteaptă progrese și pași concreți, nu doar vorbe frumoase. Dezamăgirea este mare, iar populația așteaptă o abordare diferită”, a subliniat el.

Inapoi la arhiva noutaților