[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tudor Deliu, la începerea oficială a campaniei electorale: „Știu exact ce trebuie să facă un președinte”
2 Octombrie

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, astăzi, s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, informează CURENTUL.

Evenimentul de lansare a avut loc în localitatea de baștină a candidatului – satul Malcoci, raionul Ialoveni.

În acest fel, la început de discurs, candidatul Tudor Deliu a spus de ce s-a implicat în acest proces.

„Am meditat mult, atunci când colegii au propus candidatura mea. Am meditat, fiindcă pentru mine funcția de președinte al Republicii Moldova nu este un scop în sine, este o mare onoare, dar și responsabilitate. Am decis să candidez la funcția de președinte pentru că republica pe care o văd astăzi nu este așa cum vreau să o transmitem copiilor și nepoților noștri”, a declarat candidatul.

„Știu exact ce trebuie să facă un președinte, el trebuie să unească, nu să împartă. Nu să sperie sau să dea din deget, el trebuie să reprezinte cu demnitate oamenii acestei republici. Nu am fost și nu voi fi omul care caută facilități și beneficii din funcții. În funcția de președinte nu voi accepta tulburarea ordinii publice de cortegiile de mașini cu girofaruri, nu voi accepta pază cu zeci de bodyguarzi, deoarece nu vreau să fiu păzit de cei care m-au ales”, a adăugat candidatul Deliu.

Totodată, Tudor Deliu a venit cu un angajament: „Mă angajez solemn să-mi exercit atribuțiile strict în conformitate cu Constituția, să apăr democrația și drepturile fundamentale ale omului, să acționez ferm pentru refacerea unității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, să asigur respectarea drepturilor minorităților naționale, să susțin și să consolidez pluralismul politic, să susțin reforme autentice în justiție menite să consolideze statul de drept, să promovez procurori și judecători competenți și incoruptibili, să promovez cu devotament interesul statului pe plan extern, să promovez reforme de modernizare a administrației publice centrale, să susțin reformele ce țin de administrația publică locală ce țin de descentralizare și consolidarea autonomiei locale”.

Liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul evenimentului de lansare, a declarat: „Începe o nouă bătălie, ce urmează să aibă finalitate, iar care va fi aceasta depinde de rezultat, de cine va fi președintele Republicii Moldova. Eu spun cu toată tăria că domnul Tudor Deliu este omul care întrunește toate calitățile necesare pentru a fi un președinte bun pentru oamenii acestei republici”.

„Promit că voi face o campanie curată. Rog și colegii mei care vor munci în teritoriu să facă o campanie curată, să nu atacăm persoane și să nu denigrăm pe cineva”, a ținut să precizeze candidatul.

Mihaela Conovali

 

Inapoi la arhiva noutaților