[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei tineri – reținuți de polițiști pentru comercializarea drogurilor. Acestea urmau să ajungă în cluburile de noapte din Capitală
20 August

Recent, trei tineri, specializați în circulația ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari și deosebit de mari, au fost capturați de ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Botanica, transmite CURENTUL.

Monitorizarea și documentarea figuranților a durat aproximativ o lună de zile, fiind efectute două achiziții de control, perioadă în care forţele de ordine au acumulat probe suficiente ce ar demonstra vinovăţia acestora. Ei s-au dovedit a fi originari din r-nul. Călărași, cu vârstele cuprinse între 19 ani și respectiv 25 ani, fiind reținuți în flagrant delict și încătușați de către forțele de ordine.

În urma perchezițiilor corporale, la domiciliile acestora cât și în automobilul de model „Mercedes”, poliţiştii au depistat şi ridicat 229 de pastile „Extazy”, în care se conţin droguri „MDMA”, pachete speciale de ambalare a drogurilor, bani marcaţi transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, precum şi telefoane mobile utilizate în scopuri criminale. Drogurile depistate urmau să ajungă în cluburile de noapte din mun. Chișinău. În cazul în care indivizii reușeau comercializarea acestora urmau să obțină un profit în sumă de peste 60 000 lei.

Probele delicte depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislaţiei penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților