[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei polițiști vor compărea pe banca acuzaților pentru tentativa de mușamalizare a unui dosar
6 Februarie

Procuratura anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a trei poliţişti, printre care doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un ofiţer de investigaţie din cadrul Direcţiei poliţiei mun. Chişinău a Inspectoratului General al Poliţiei pentru tentativa de a muşamaliza un dosar de fals în acte, transmite CURENTUL.

Potrivit procurorilor, la începutul lunii septembrie 2017, inculpaţii, i-ar fi promis unei femei muşamalizarea unui dosar de fals în acte publice în schimbul a 3 350 de euro. În concret, victima a fost contactată telefonic de un ofiţer de investigaţie din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău, care i-ar fi spus că are la examinare un material privind deţinerea şi păstrarea de către aceasta a documentelor false. Ca să soluţioneze dosarul, petiţionara ar fi contactat o veche cunoştinţă, o poliţistă aflată în concediu de maternitate, rugând-o s-o ajute să rezolve problema şi care, ulterior, împreună cu un alt poliţist, care, de asemenea, se afla în concediu de paternitate, o determinau pe declarantă să transmită banii.

Din probele acumulate de procurori reiese că, inculpaţii i-ar fi promis să intermedieze soluţionarea dosarului contra sumei de 3 350 de euro. În scurt timp, victima a fost informată că este o soluţie pozitivă în cazul ei şi că urmează să transmită banii. Astfel, banii, transmişi în două tranşe, au avut loc sub controlul ofiţerilor de investigaţie ai Centrului Naţional Anticorupţie.

Dacă va fi recunoscut vinovat de comiterea abuzului de serviciu, poliţiştii riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare, precum şi pot fi obligaţi de instanţa de judecată să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 76 556 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților