[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei moldoveni cercetați penal pentru uz de fals în acte și braconaj
19 Decembrie

Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST cercetează trei cetățeni moldoveni, doi dintre care pentru uz de fals în acte, deconspirați în urma unor percheziții domiciliare, și al treilea pentru braconaj, transmite CURENTUL.

Cazurile au fost semnalate la sfârșitul săptămânii trecute, în regiunile raioanelor Ungheni și Orhei.

Două percheziții la domiciliile a doi locuitori ai s. Pelivan, r-nul Orhei, au fost efectuate de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției Regionale VEST sub coordonarea Procuraturii r-lui Hîncești, pe existența unei bănuieli rezonabile privind confecționarea, deținerea sau folosirea documentelor oficiale false. Urmare a descinderilor în locuințele acestora, s-au depistat și ridicat o carte de identitate și un pașaport, eliberate de autoritățile române. Ambele prezentau semne vădite de falsificare. Cetățenii vizați în cadrul cercetărilor penale s-au abținut de a face careva declarații. Documentele au fost transmise spre expertiză, polițiștii de frontieră continuă documentarea cazurilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificare a actelor oficiale.

Cel de-al treilea moldovean, tânăr din Semeni, r. Ungheni, a fost prins în zona de frontieră cu o căprioară și un fazan, vânați ilegal. În baza unei informații parvenite de la localnicii din satul Petrești, precum că s-au auzit împușcături de armă în apropierea satului, angajații Sectorului Poliției Frontieră Ungheni au întreprins acțiuni de verificare pe direcția localităților Petrești (MDA) – Petrești (RO). În rezultatul operațiunilor desfășurate a fost reținut pe traseul Sculeni – Ungheni, un conațional de 25 de ani care se deplasa dinspre zona de frontieră spre interiorul țării. În timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au depistat în atelajul hipo o căprioară și un fazan, care prezentau semne de moarte violentă. Operativ a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Ungheni, pentru a documenta în comun ilegalitatea și în colaborare cu Procuratura r-lui Ungheni.

Bărbatul este reținut pentru 72 de ore. Acesta riscă o amendă în mărime de la 550 la 850 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

444

333

222

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților