[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei deputați ai fracțiunilor parlamentare au spus cum văd activitatea Parlamentului în prima sesiune
19 August

Reprezentanți ai trei fracțiuni parlamentare au dat o apreciere primei sesiuni a Parlamentului de la începutul activității, în cadrul unor dezbateri publice organizate de Agenția de presă IPN, transmite CURENTUL.

Deputatul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Grigore Novac, a menționat că perioada a fost una scurtă pentru a putea avea realizări mari.

„Ne-a luat mult timp pentru formarea organelor de lucru ale Parlamentului, Guvernului și ale altor instituții din stat. Am reușit să facem acest lucru, ulterior ne-am axat pe funcția noastră de bază. Capacitatea noastră de a arată rezultate abia urmează. Cu siguranță, ne dorim mai mult, dar nu avem aici o competiție de a face cantitate, dar calitate”, a spus Grigore Novac.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul ACUM, Alexandru Slusari, spune că, timp de 2 luni, s-a schimbat atmosfera în societate.

„Frica cu care au trăit oamenii ultimii 3 ani a dispărut. Există o altă atmosferă, acest lucru e prima noastră reușită. În 2 luni este rezolvată problema deblocării asistenței externe. În mare parte am realizat Acordul majorității parlamentare temporare. Pentru aceste 2 luni, reieșind din moștenirea care am avut-o, rezultatele sunt relativ bune, dar sunt și rezerve vizavi de activitatea Parlamentului și Guvernului”, a spus Alexandru Slusari.

La rândul său, deputatul fracțiunii democraților din Parlament, Vladimir Cebotari, a punctat că în aceste 2 luni se vede doar haos și lipsă de un program clar îndreptat spre abordarea și soluționarea problemelor cetățenilor.

„Vedem nepotism cum nu am văzut. Demiteri de oameni profesioniști și numiri de rude. Am văzut depolitizarea Curții Constituționale ce înseamnă pentru guvernare. Pe același exemplu s-au făcut schimbările în toate instituțiile de stat. Acest Guvern nu s-a ocupat de oamenii din teritoriu. „Guvernarea sărăciei” – așa este numită această guvernare, prin anularea programelor și proiectelor pentru oameni”, a spus Vladimir Cebotari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților