[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tratatul moldo-italian în domeniul transporturilor a fost ratificat după 14 ani de așteptare
6 Mai

Senatul Republicii Italiene a aprobat ratificarea în lectură finală a Tratatului Moldo-Italian în domeniul Transporturilor, transmite CURENTUL.

Tratatul prevede accesul pe piața serviciilor a operatorilor de transport cu o bună reputație, capacitate financiară, bază tehnico-materială și competență profesională. Luând în considerare diaspora numeroasă a cetățenilor Republicii Moldova în Republica Italia, organizarea serviciilor regulate între localitățile ambelor state va crea condiții de confort pentru libera circulație a cetățenilor. Principiile de paritate, prevăzute în Acordul bilateral, vor crea afaceri economice, în urma cărora vor profita cetățenii. Acordul va contribui la înlăturarea transporturilor ilicite între Republica Moldova și Republica Italia, precum și la diminuarea evaziunilor fiscale. Transportarea persoanelor prin intermediul serviciilor regulate va majora nivelul siguranței și confortului datorită monitorizării acestor servicii de către autoritățile competente.

Tratatul a fost ratificat după 14 ani de așteptare.

Acest rezultat a fost obținut de către grupul de prietenie parlamentar din Camera Deputatilor din Republica Italia și, în mod special, prin contribuția directă a președintelui grupului, E.S. Andrea Causin și a grupului parlamentar de prietenie din Parlamentul Republicii Moldova, condus de deputatul Artur Gutium.

„În numele grupului de prietenie parlamentar, aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în adoptarea acestei decizii istorice pentru sute de mii de conaționali, care, cu siguranță, va dezvolta și mai mult relația bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Italiană. În mod special vreau să aduc mulțumiri domnilor deputați Andrea Causin și Vladimir Cernat, pentru contribuția fundamentală în promovarea acestei decizii importante”, a spus Artur Gutium.

acord italia

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților