[ X ]
[ X ]
[ X ]
Transportul public din Chișinău va fi modernizat
9 Aprilie

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu directorul Întreprinderii „Belkommunmash” din oraşul Minsk, Republica Belarus, Vladimir Koroli.

Conducerea uzinei din Belarus a venit la Chişinău la invitaţia Primăriei, pentru a discuta despre continuarea proiectului privind asamblarea troleibuzelor în cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric”. Silvia Radu a subliniat că modernizarea întreprinderilor RTEC şi a Parcului Urban de Autobuze constituie o prioritate a administraţiei locale.

Primarul general interimar a solicitat suportul colegilor din Belarus pentru a dota cele 5 troleibuze ce au fost asamblate în cadrul Regiei Transport Electric Chişinău şi urmează a fi lansate în curând la linie cu instalaţii de aer condiţionat. De asemenea, primarul interimar a menţionat necesitatea urgentării procesului de asamblare a 20 de troleibuze noi, pentru a reuşi lansarea acestor unităţi de transport la linie pe parcursul anului curent. De menţionat că din cele 20 de troleibuze ce vor fi asamblate în 2018, 5 unităţi de transport vor fi dotate cu sistem de propulsare autonomă şi toate vor fi dotate cu instalaţii de aer condiţionat.

În acelaşi timp, primarul interimar de Chişinău l-a informat pe Vladimir Koroli despre interesul Primăriei de a trece la o nouă etapă de dezvoltare a proiectului de asamblare a unităţilor de transport public în cadrul Regiei Transport Electric şi anume asamblarea autobuzelor.

La rândul său, directorul întreprinderii „Belkommunmash” a salutat iniţiativa Primăriei municipiului Chişinău şi a exprimat interesul de a colabora cu Regia Transport Electric Chişinău în dezvoltarea acestui proiect. În context, s-a stabilit ca subiectul privind asamblarea la Chişinău a autobuzelor să fie inclus drept prioritar în cadrul discuţiilor grupurilor tehnice din cadrul Uzinei „Belkommunmash” şi „Regiei Transport Electric Chişinău”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților