[ X ]
[ X ]
[ X ]
Transportatorii de pasageri – verificați la frontieră. Pentru transportul ilicit, sunt aplicate amenzi de peste 12 mii lei
18 Martie

În scopul prevenirii și combaterii transportului ilicit de călători în traficul internațional, în mai multe puncte de trecere a frontierei s-au desfășurat verificări minuțioase asupra transportatorilor de pasageri. Acțiunile date au fost organizate sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii, în conlucrare cu reprezentanții Poliției de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat și Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA), transmite CURENTUL.

Astfel, în data de 17 martie curent echipa mixtă a acționat la frontiera moldo-română, prezența acesteia fiind în trei puncte de trecere a frontierei Sculeni, Leușeni și Costești. Ca urmare au fost depistați și documentați 17 conducători auto care nu au ținut cont de regulile existente și au încălcat cu vehemență condițiile de transport de pasageri. Conform datelor, astfel de acțiuni au fost desfășurate și săptămâna trecută în punctele de trecere a frontierei Cahul, Vulcănești și Giurgiulești, fiind amendați alți 15 transportatori.

Pentru activitatea de transport ilicit de persoane contra cost, șoferilor le sunt aplicate sancțiuni contravenționale sub formă de amendă de până la 12 500 lei, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

În contextul acțiunilor desfășurate la frontieră, în dimineața zilei de 18 martie curent, un grup de transportatori de pasageri a încercat să blocheze accesul spre punctul de trecere Leușeni. Despre acest incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești și solicitată intervenția acestora pentru a fixa circumstanțele. De precizat că în cursul situației create, polițiștii de frontieră au asigurat ordinea și securitatea publică în punctul de trecere Leușeni, nefiind semnalate încălcări sau perturbări a traficului transfrontalier.

Reiterăm îndemnul către conducătorii auto, care prestează servicii de transport persoane să-și legalizeze activitatea, totodată se insistă asupra necesității de a procura bilete de călătorie doar de transportatorii, care activează în limita cadrului legal.

Cristina Parfeni

bloc1

Inapoi la arhiva noutaților