[ X ]
[ X ]
[ X ]
Transgaz a semnat toate contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chişinău
26 Aprilie

Contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chişinău, pentru cele șapte loturi ale investiției au fost semnate de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA. La data de 2 mai va fi emis ordinul de începere a lucrărilor, transmite CURENTUL.

Proiectul Ungheni – Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, acest proiect este unul necesar şi semnificativ pentru securitatea energetică a Republicii Moldova: „Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului curent, din acel moment Republica Moldova va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale”.

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, susține că realizarea proiectului Ungheni-Chişinău va contribui la dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, la modernizarea şi eficientizarea infrastructurii energetice existente, precum și la crearea unei piețe de energie transparente şi competitive.

Transgaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților