[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trans-Oil susține decizia CSE de a ridica interdicția de export de grâu și făină
27 Iunie

Grupul de Companii Trans-Oil susține decizia Comisiei pentru Situații de Urgență (CSE) de a ridica interdicția de export a grâului, făini de grâu și secară. Această decizie va permite producătorilor de grâu și făină să obține fondurile extrem de necesare pentru achiziționarea de combustibil, îngrășăminte, plata pentru depozitarea materiilor prime sau prelucrarea acestora. În plus, vor fi eliberate capacități de depozitare pentru stocarea noii recolte.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în depozite sunt păstrate în prezent peste 175 de mii de tone de grâu, în timp ce recoltarea unei noi culturi a început deja în sudul Moldovei.

Anterior, experții în agricultură au subliniat faptul că doar trei țări din regiune – Serbia, Ungaria și Moldova – au impus o interdicție asupra exporturilor de cereale, în timp ce producția de grâu din Moldova depășește semnificativ consumul acesteia. Ridicarea interdicției de export a fost solicitată și de multe asociații de fermieri și ferme.

Inapoi la arhiva noutaților