[ X ]
[ X ]
[ X ]
TRANS-OIL GROUP reacționează la informația publicată în presă: Nu e veridică
20 Aprilie

TRANS-OIL GROUP își exprimă protestul în legătură cu apariția pe unele site-uri a articolului: „Investigație: Plahotniuc locuiește în apartamentele lui Vaja Jhashi din Miami”, informează CURENTUL.

„Acest articol pornește de la o pretinsă investigație a Jack Davies pentru portalul MONGABAY.com, care în principiu se ocupă de investigații în domeniul ocrotirii naturii și a influențelor asupra mediului înconjurător. Este foarte straniu acest interes sporit din partea unei instituții ce trebuie să se ocupe de probleme ecologice, dar nu de întrebări cine și unde locuiește. În „investigația” sa, Jack Davies face trimitere la informații colectate din presa din RM, și anume la poza Dlui Plahotniuc, realizată în apropiere de turnul Portofino din Miami. Adică, în baza unor imagini foto, care nu e clar când au fost realizate, dar și a afirmațiilor din unele mijloace de informare în masă din RM (de asemenea, nedovedite), autorul presupune că Dl Plahotniuc locuiește în apartamentul lui Kirilo D. Iar mijloacele de informare în masă din RM, fără a sta pe gânduri, publică aceste fantezii, fără a încerca să contacteze reprezentantul TRANS-OIL GRUPP pentru confirmarea informației.

Declarăm repetat că nici Dl Kurilo, nici Dl Jhashi nu l-au văzut și nu l-au primit în Portofino (Miami) pe Dl Plahotniuc și cu atât mai mult el nu locuiește în aceste apartamente”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit lor, un caz similar a avut loc în aceste zile, când anumite surse media au publicat o informație precum ca Vaja Jhashi ar fi revenit în Moldova în noaptea spre 15 aprilie din EAU de unul singur la bordul unui avion.

„Ulterior numele pasagerului a fost stabilit și acesta nu e Vaja Jhashi. Astfel de știri false sunt îndreptate exclusiv spre discreditarea proprietarului holdingului TRANS-OIL GROUP și ne rezervăm dreptul de a acționa în judecată instituțiile media care copie respectivele știri false”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților