[ X ]
[ X ]
[ X ]
Traian Băsescu: „Nu aș vrea să ne găsească Centenarul Marii Uniri fără soluții politice pentru viitor”
6 Octombrie

Președintele de onoare al Partidului Unității Național (PUN), Traian Băsescu și președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, astăzi, au susținut o conferință de presă, informează CURENTUL.

În cadrul conferinței, Traian Băsescu a vorbit despre importanța PUN-ului în politica din Republica Moldova.

„Am înțeles că, după congresul de constituire a PUN-ului au fost destule speculații între politicieni, precum că mai vin sau nu la Chișinău. Pentru mine PUN-ul este un proiect, niciodată în viața politică nu am demarat un proiect pe care să-l abandonez. Obiectivul meu este ca partidul acesta românesc să aprindă flacăra unionismului în RM. Mi se pare că este un proiect de importanță majoră pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi trăim după o decizie luată de Hitler și Stalin, semnată de Ribbentrop și Molotov, ei au hotărât să trăim despărțiți, iar eu am considerat întotdeauna că este o mare nedreptate a istoriei”, a precizat el.

În același timp, Traian Băsescu a vorbit despre obiectivul Unirii Republicii Moldova cu România. „Basarabenii ne-au dat o pildă în istorie și acum ne apropiem de o 100 de ani de la Marea Unire, nu aș vrea să ne găsească Centenarul Marii Uniri fără soluții politice pentru viitor. Eu sunt un politician realist și pragmatic, de aceea am și reușit să fiu ministru al Transporturilor în 5 guverne ale României, să câștig de 2 ori Primăria Bucureștiului și să câștig de 2 ori alegerile prezidențiale. Sunt departe de a fi un visător, politica este pragmatică, exactă, pe obiective și de ce nu – pe alianțe. Înțeleg că, obiectivul Unirii nu este un obiectiv pentru mâine, dar obiectivul consolidării unui partid, care să ducă acest mesaj despre avantajele unirii, este absolut necesar. Odată unirea realizată, viitorul copiilor din RM va deveni unul clar”, a conchis Președintele de onoare al PUN.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților