[ X ]
[ X ]
[ X ]
Traficul la frontieră s-a diminuat. Ce vor face în continuare autoritățile
19 Martie

Ca urmare a deciziei autorităților de a institui în țară starea de urgență, fluxul transfrontalier a scăzut în aceste zile. Despre aceasta a anunțat Premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Control, transmite CURENTUL.

Premierul a menționat că se va urmări în continuare evoluția lucrurilor pentru a veni cu modificări la regimul de comerț.

„Vedem că mai puțini cetățeni intră și pleacă în R. Moldova. Avem rute charter care au adus în țară mai mulți cetățeni a țării aflați peste hotare. Astăzi au avut loc și ședințele regionale. IGSU instruiesc colegii din teritoriu în materie de activitate în condițiile stării de urgență. Pe parcursul a 24 de ore am pus în funcțiune mecanismul de comunicare la nivel central și local. O să monitorizăm evoluția lucrurilor și vom vedea în ce măsură vom putea veni cu modificări la regimul de comerț”, a spus Ion Chicu.

Menționăm că, în urma ședinței de ieri a Comisiei Situațiilor Excepționale s-a decis redeschiderea câtorva puncte de comerț, dar și a fost aprobat un plan de acțiuni pentru mediul de afaceri. Starea de urgență în țară va dura de la 17 martie până pe 15 mai curent.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților