[ X ]
[ X ]
[ X ]
Traficant de droguri, condamnat la 10 ani de închisoare
10 Martie

Urmare a contestării de către procurorul PCCOCS la Curtea de Apel Chișinău a unei hotărâri judecătorești, un inculpat aflat nu la prima abatere de acest gen a fost condamnat la 10 ani închisoare trafic de droguri de tip heroină și opiu.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău, după contestarea hotărârii precedente a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru de către procurorul PCCOCS. Printre motivele achitării contestate a fost și faptul că pe parcursul investigațiilor, învinuitul chișinăuian cu vârsta de 43 de ani a pretins că nu ar fi posedat limba română. Așadar, potrivit primei instanțe de judecată, acestuia în cadrul urmăririi penale i-ar fi fost încălcat dreptul la un interpret, instanța declarând nule mai multe probe.

Totuși, la Curtea de Apel procurorii au invocat interceptări din cadrul urmăririi penale, în care acesta discuta la subiectul investigat cu soția sa în limba română. În asemenea împrejurări, instanța de apel a constatat că pretenția acestuia precum că nu ar cunoaște limba română contravine realității și, deci, drepturile acestuia au fost respectate în cadrul urmăririi penale.

Totodată, trebuie menționat și un alt aspect probatoriu relevant condamnării învinuitului. Potrivit expertizei medicale, a fost stabilită starea de ebrietate opioidă a învinuitului, după ce ar fi înghițit un pliculeț cu opiu – fapt observat de ofițerul de investigații prezent la percheziții.

Urmare a satisfacerii apelului procurorului PCCOCS, prin decizia executorie și definitivă a Curții, învinuitul își va ispăși cei 10 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis.

Inapoi la arhiva noutaților