[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toți doritorii sunt invitați să viziteze „Orășelul European”. Ce program propun organizatorii
11 Mai

Tradițional, cu ocazia Zilei Europei, în grădina publică „Ștefan cel Mare” este organizat „Orășelul European”, transmite CURENTUL.

Ediția acestui an a Orășelului European, desfășurat în paerioada 11 – 12 mai, marchează 10 ani ai Parteneriatului estic, iar tema evenimentului este #ImpreunaMaiPuternici. Ambasadele prezente vor oferi informații interesante despre cultura țărilor lor și vor delecta publicul cu gustări tradiționale, iar vizitatorii vor face cunoștință și cu programele europene de asistență din Republica Moldova.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 13:00.

În acest an, copiii și tinerii au parte de un program special. Toate organizațiile și ambasadele participante au pregătit activități pentru copii, zona copiilor va oferi lecții de pictură, iar în zona Urban Vibes, toți doritorii pot încerca o experiență de street-art cu ajutorul graffitiștilor invitați.

Seara, evenimentul va continua în scuarul Catedralei, la un concert cu Moldovan National Youth Orchestra, organizat în parteneriat cu UNICEF, iar duminică, la Festivalul de Film și Cultură Europeană, vizitatorii vor asculta un recital de jazz, un concert al formației Via Dacă, și vor putea urmări filme europene de calitate.

Mai multe detalii despre cele planificate puteți găsi pe pagina de Facebook a Uniunii Europene în Republica Moldova, și pe pagina evenimentului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților