[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toți cei care practică activitate agricolă vor putea să amplaseze pe terenurile agricole pensiuni agroturistice. Detalii!
9 Octombrie

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului are o veste bună pentru proprietarii de terenuri agricole, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Vasile Bîtca a declarat că, toți cei care practică activitate agricolă vor putea să amplaseze pe terenurile agricole – pensiuni agroturistice, grație modificărilor și completărilor la Codul Funciar.

„Modificările se încadrează perfect în politica de dezvoltare regională și rurală. Vrem să promovăm diversificarea activităților economice, contribuind, astfel, la dezvoltarea echilibrată a regiunilor unde vor fi permise dezvoltarea infrastructurii locale, vor fi create noi locuri de muncă, vor fi oferite noi oportunități de îmbunătățire a condițiilor de trai pentru cetățeni, vor spori venitul în mediul rural și vor crește capacitatea de afaceri din regiune. Condiția pentru care trebuie să o îndeplinească proprietarii de terenuri agricole este să practice activitatea agricolă de cel puțin 5 ani – activitate legată de creșterea animalelor, cultivarea diferitor tipuri de livezi, pomi fructiferi și viță de vie, dar și alte activități”, a anunțat ministrul.

Totodată, Vasile Bîtca a mai spus că, aceste modificări ale proiectului de lege vor permite amplasarea pensiunilor agroturistice pe terenuri agricole, fără a schimba destinația terenurilor și fără a suporta cheltuieli suplimentare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților