[ X ]
[ X ]
[ X ]
Topul celor mai bune soluţii imobiliare după raportul preţ/amplasare
19 Februarie

Portalul OFICIAL.mda analizat informaţiile publicate de site-ul korter.md şi a realizat un clasament convenţional al celor mai bune soluţii pentru cei ce sunt în căutarea unei locuinţe, luând drept bază doi indicatori: preţul şi amplasarea.

1.Complexul locativ „Testimiţeanu”

Complexul locativ „Testimiţeanu” este un proiect imobiliar dezvoltat de compania „Lagmar-Impex”. Amplasat pe strada Testemiţanu, 19, acesta oferă unul din cele mai accesibile preţuri existente la moment pe piaţa imobiliară – de la 750 euro per metru pătrat.

Proiectul rezidențial de pe strada Nicolae Testemițanu este amplasat foarte comod în vecinătate cu parcul Valea Trandafirilor și nu departe de centrul Chișinăului. Aici este locul unde ideal se combină o viață liniștită lângă natură cu o viață contemporană urbană.

Ansamblul locativ e situat destul de aproape de unul din cele mai mari centre comerciale din țară – „MallDova”, la o distanță de numai 950 de metri. Un astfel de vecin oferă o mulțime de facilități, diverse magazine și buticuri, cafenele și restaurante, locuri de recreere, food-corturi și cinematograful Patria Multiplex. Aici se găsesc farmacii, bănci, saloane de frumusețe și supermarketul „Fourchette”.

Nu departe este Spitalul Republican № 1 și Maternitatea. În altă direcție de la Complex se găsesc câteva spitale și centre diagnostice.

Distanța de la complexul locativ de pe strada Testemițanu, 19 până în centrul capitalei (până la Piața Mari Adunări Naționale) este de doar 4,2 km. Până la Gara Feroviară sunt de parcurs în jur la 3,9 km pe strada Ion Inculeț sau pe Bulevardul Dacia. Gara de Nord se află la o distanță de 4,8 km – pe strada Ismail. Autogara Sud este la 4,7 km. Aeroportul Internațional este situat la o distanță de aproximativ 10,5 km de la Blocul Locativ și se ajunge la el ușor pe bd. Dacia și strada Aeroportului.

Complexul locativ de pe strada Testemițanu, 19 reprezintă un bloc de apartamente, amplasate în două corpuri și 16 nivele locative. Are un grad înalt de rezistență seismică. Edificiul a fost construit într-un stil arhitectural modern și foarte plăcut. Imobilul are o înfățișare atractivă datorită accentului pus pe contrastul nuanțelor deschise și culorii maro a fațadei, care redă lin mișcarea unui val. Complexul e dotat cu un sistem fiabil de izolare termică, iar geamurile termopan sunt eficiente din punct de vedere energetic. Scările sunt echipate cu ascensoare moderne și silențioase.

2.„Decebal Avenue Residence”

Proiectul imobiliar este dezvoltat pe strada Decebal, 99 de către compania „Dansicons”, iar preţul unui metru pătrat porneşte de la 870 euro.

Ansamblul de locuințe „Decebal Avenue Residence” este amplasat în una din cele mai verzi zone din orașul Chișinău, caracterizată şi ca una destul de liniștită, cu infrastructură pe dezvoltată. În apropiere de complexul rezidențial se află mai multe școli, grădinițe, farmacii, centre medicale, saloane de frumuseţe, cluburi sportive, magazine, bănci, cafenele, pizzerii, restaurante, fast food-ul „McDonald’s”, cluburi de noapte, localuri de relaxare și divertisment.

Complexul rezidențial se învecinează cu Biblioteca „Ștefan cel Mare” și cu Judecătoria Chișinău, sediul Centru. În apropiere de casele locative se află hipermarketurile „Kaufland” și „Velmart”, piața agricolă „Dacia”, centrul comercial „ELAT”, Policlinica Nr. 11, Policlinica „Dalilla”, centrul medical „Fetalmed”, centrul medical „Microchirurgia Ochiului”, farmacia „Felicia”, clubul sportiv „Target – Fitness”, clubul de fitness „Atlant”, dar şi mai multe organizații educaționale și instituții de învățământ.

De la complexul locativ până la Parcul Valea Trandafirilor sunt de parcurs circa 950 de metri. Până în centrul orașului Chișinău distanţa este de 4,9 km, până la Gara Feroviară – 2,4 km, până la Auto Gara de Nord – 5,1 km, până la Gara Auto de Sud – 7,5 km și până la Aeroportul Internațional Chișinău – 8,8 km.

Ansamblul imobiliar „Decebal Avenue Residence” este compus din 11 imobile, toate sunt construite cu câte un regim egal de înălțime și au 11 etaje. La construcţia ansamblului s-au utilizat materiale calitative, clădirile având schelet din beton armat, iar umplutura pereților – realizată din blocuri de beton celular autoclavizat.

Curtea interioară a complexului rezidențial este amenajată cu spații verzi, gazon și plante decorative, alei pietonale și mobilier urban.

3.Complexul „Avram Iancu”

Este un proiect imobiliar dezvoltat de compania „Inamstro” pe strada Avram Iancu din capitală. Preţul unui metru pătrat porneşte de la 950 euro.

Complexul rezidențial e amplasat în imediata apropiere de centrul capitalei, fiind înconjurat de centre comerciale, restaurante, magazine, bănci, farmacii, frizerii, cafenele, centre medicale și instituţii socio-culturale. Zona este liniștită şi are o infrastructură dezvoltată. În apropiere este piața „Tiraspol” și Piața Centrală. De asemenea, în vecinătate e amplasat liceul teoretic român-spaniol „Miguel de Cervantes Saavedra”. Unul dintre vecinii acestui bloc locativ este Secția Consulară a Ambasadei României.

Complexul locativ de pe strada Avram Iancu este situat la intersecție cu strada Sfântul Petru și e foarte aproape de staţiile de transport public de pe strada Ismail (150 metri). Până în centrul Chișinăului se poate de ajuns fără transport în maxim 20 de minute, parcurgând numai 1,8 km. La fel toate gările și punctele de legătură se află destul de aproape de complexul locativ: Gara Feroviară – 1,2 km; Autogara Nord – 1,5 km; Autogara Sud – 5,8 km; Aeroportul Internațional Chișinău – 12,1 km.

Complexul rezidențial conține locuințe moderne și confortabile. Clădirea are la mijloc 7 etaje, iar din ambele părți – patru nivele plus parter. Designul proiectului este fermecător și irepetabil cu multe elemente stilate și fațade unicale din materiale KLINKER. Calitatea construcției corespunde standardelor UE. Clădirea este termoizolată și fonoizolată. Scările sunt dotate cu ascensoare silențioase produse în UE. Holurile sunt finisate în stil individual cu pardoseli și scări din marmură. Apartamentele sunt cu geamuri de tip „patru anotimpuri”. Complexul dispune de o grădină amenajată, de tip închis, unde este proiectat un teren de joacă inovativ pentru copii. În curtea Complexului sunt amenajate locuri pentru parcare terestră.

4.Cartierul Cluj în Chişinău

Este construit la Poşta Veche de către compania „Lagmar Impex”, condusă de cunoscutul om de afaceri, Viorel Godea. După darea în exploatare, acesta va fi un cartier nou, cu infrastructura caracteristică unui oraș totalmente – începând de la centre comerciale, trei grădinițe (pentru circa 1000 de copii), școală cu peste 1200 de elevi, spital, stadioane etc.

La parterului fiecărui bloc locativ sunt prevăzute spații pentru magazine alimentare, farmacii, saloane de frumusețe, săli de sport, cafenele și restaurante.

Cartierul are prevăzute parcări subterane, oferind comoditate maximă locatarilor din acest punct de vedere. Astfel, acesta va oferi poate cel mai bun exemplu la nivel de capitală de optimizare raţională a spaţiului în interiorul unui cartier.

Deoarece Cartierul este amplasat între două zone verzi, iar în apropiere sunt câteva izvoare, compania „Lagmar-Impex” își propune restaurarea și amenajarea acestora, urmând ca ele să servească drept atracţie turistică.

Pe lângă dezvoltarea zonelor de agrement şi social-culturale, urmează să fie amenajat un bulevard, dar şi o pietonală pentru expoziții, târguri, evenimente în aer liber.

De asemenea, odată cu darea în exploatare a Cartierului şi dat fiind faptul că el e prevăzut ca loc de trai pentru circa 20 mii de persoane, va fi extins transportul public și construit un drum care va face conexiunea cu sectoarele Ciocana, Râșcani și Buiucani.

La construcţia Cartierului se aplică conceptul „prietenos din punct de vedere ecologic”, care presupune folosirea panourilor solare și a pompelor de căldură.

Dezvoltatorul pune accent şi pe promovarea modului de viață sănătos. Astfel, în fiecare sector al cartierului vor fi construite parcuri de sport.

În general, Cartierul Cluj este destinaţia perfectă pentru cei care doresc un trai fără zgomotul oraşului şi aproape de natură. Dezvoltatorul oferă şi un preţ accesibil – de la 750 euro pentru un metru pătrat. Prima rată este de 10%, plata se efectuează în tranşe fără dobânzi şi comisioane. Şi nu doar aceste detalii fac atractiv Cartierul Cluj – un alt avantaj este că e situat la 15 minute distanţă de centrul Chișinăului cu transport public.

Proiectul imobiliar e gândit din start pentru un trai comparabil cu cel din ţările europene dezvoltate.

5.Complexul „Nicolae Milescu Spătaru”

Este dezvoltat de compania „Basconlux” pe strada Nicolae Milescu Spătaru, 11, iar preţul unui metru pătrat porneşte de la 600 euro.

Ciocana, unde este amplasat complexul, este un sector al tineretului și familiilor noi, deci are o infrastructură dezvoltată cu o mulţime de puncte de interes pentru toată familia. În apropierea blocurilor locative se află o mulţime de grădinițe, școli și licee cu diferite profiluri, anume: Grădinița № 212, № 197, № 225, Liceul Teoretic „Dacia”, Liceul Teoretic „Gaudeamus”, Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, Liceul Teoretic „Ginta Latină”, Liceul Teoretic „Olimp”, Liceul „Petru Zadnipru”, Liceul Teoretic cu profil sportiv №2, școala primară № 95 și școala №12 „Anatol Popovici”. În apropiere se află un teren de joacă pentru copii bine amenajat „Baby Parc”, iar relativ nu departe se află Biblioteca „Transilvania” și Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”. De asemenea, în zonă sunt câteva terenuri sportive, un teren de fotbal, un teren de tenis și o sală de sport.

În imediată apropiere de casele Complexului se găsește supermarketul „Green Hills” și centrele comerciale „ToyLand” și „Linela”, magazine de electrocasnice și tehnică, librării, magazine pentru copii, farmacii și filiale ale diferitor bănci, restaurante, cafenele și pizzerii.

Până la plaja de la Vadul lui Vodă, cu transport – 18 minute. Până la Aeroportul Internațional din Chișinău – circa 15 km, până la Gara Feroviară – 7 km, până la Autogara Nord – 4 km.

Complexul locativ de pe strada Nicolae Milescu Spătaru e compus din trei blocuri cu câte 11 etaje, fiecare bloc constituie o scară. Fiecare scară este amenajată cu câte un ascensor. Clădirile sunt construite din beton armat, pereții caselor sunt umpluți cu BCA și izolați cu vată minerală și penopoliuritan. Pereții interiori sunt zidiţi din cărămidă roșie și închişi cu gipsoplite. Clădirile Complexului sunt calculate cu o rezistenţă la cutremur de până la 8 grade pe scara Richter. Toate apartamentele au geamuri termopan cu trei rânduri de sticlă și ușă metalica la intrare. Complexul are parcare subterană cu un nivel și parcare de tip deschis.

 

Inapoi la arhiva noutaților