[ X ]
[ X ]
[ X ]
TOP-5 companii de construcţii care au reuşit să se impună în ultimii 20 de ani
27 Iulie

De-a lungul anilor, am asistat la o mulţime de cazuri când oamenii ce au investit bani în imobile au rămas şi fără bani, şi fără imobile. Scandaluri şi proteste din această cauză au fost o mulţime. Sunt însă şi companii de construcţii care nu doar că nu au figurat niciodată în acest de scandaluri, ci şi şi-au câştigat o reputaţie bună în rândurile cetăţenilor. Redacţia noastră a identificat în jur de 15 astfel de companii. În clasamentul de mai jos ne vom referi la cinci companii care au reuşit practic imposibilul – să se menţină pe piaţă în jur de două decenii, implementând proiecte imobiliare cu adevărat grandioase şi câştigând încrederea oamenilor.

1.„Lagmar Impex”

Compania „Lagmar Impex” a fost fondată în anul 2001 de către o echipă de profesioniști în domeniul imobiliar. Activitatea sa nemijlocită pe piața construcțiilor ţine de edificarea blocurilor de locuit, a clădirilor nerezidenţiale și administrative. Până acum, „Lagmar Impex” a implementat 23 de proiecte imobiliare de amploare, iar alte trei proiecte imobiliare, inclusiv unul dintre cele mai mari din istoria RM – „Cartierul Cluj”, sunt în derulare. Un proiect memorabil al companiei ţine de reabilitarea căminelor nr. 10, 11, 12, 13, dar şi a blocului de studii nr. 2 al USM, pe de strada Kogălniceanu, din sectorul Centru. „Lagmar Impex” asigură un nivel calitativ foarte înalt, drept confirmare servind edificiile deja date în exploatare. Miza principală a companiei este calitatea produsului oferit. De aceea, în procesul de construcţie, sunt utilizate materiale de brand mondiale și naționale, care au reputaţie ireproşabilă, câştigată în timp. Totodată, „Lagmar Impex” reuşeşte să asigure raportul optim dintre preţ şi calitate.

2.„Exfactor Grup”

„Exfactor Grup” SRL a fost înființată în anul 2001. Compania are o atitudine responsabilă în raport cu toate etapele de construcție, începând de la proiectare, efectuarea lucrărilor pregătitoare, cât și construcția propriu-zisă. Este o companie orientată către clienți, calitatea construcțiilor și siguranța proprietarilor fiind pe primul loc. Până acum, compania a dat în exploatare circa 6 mii de apartamente. De-a lungul anilor, „Exfactor Grup” SRL s-a remarcat nu doar prin construcția blocurilor locative, dar și a obiectelor industriale de importanţă națională și internațională – spre exemplu, Terminalul Aeroportului Chișinău, care reprezintă un proiect modern cu o arhitectură deosebită sau parcarea multietajată a Aeroportului Internațional Chișinău cu o suprafață de circa 23 000 m. p. compusă din patru etaje și o capacitate de 823 de locuri.

3.„RECONSCIVIL”

Compania de construcţii „RECONSCIVIL” a demarat primele sale proiecte acum mai bine de 20 de ani, având la bază valori precum calitatea, operativitatea, stabilitatea şi fidelitatea faţă de clienți și cei din jur. Acest fapt i-a permis să se poziționeze pe piața imobiliară ca o companie de încredere, având la activ peste 38 de proiecte finisate și date în exploatare. Un moment important – „RECONSCIVIL” acordă o mare atenție proiectelor cu caracter civic, contribuind considerabil la dezvoltarea infrastructurii țării (Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii din Chişinău, Grădiniţa din satul Săiţi, raionul Căuşeni etc.) și a proiectelor cu impact socio-cultural finanţate de ONG-uri și organizații private.

4.„Dansicons”

„Dansicons” SRL este una dintre cele mai importante companii de construcţii din Chișinău, cu o experienţă formată din anul 2002, în crearea, dezvoltarea şi implementarea celor mai eficiente soluţii pentru realizarea proiectelor imobiliare. Pe o piaţă imobiliară în continuă mişcare şi transformare, obiectivul principal al „Dansicons” SRL îl reprezintă abordarea în mod profesionist a cerinţelor clienţilor săi corporativi, instituţionali sau privaţi, întărind o relaţie pe termen lung cu aceştia, bazată pe încredere, respect şi integritate. Succesul soluţiilor şi strategiilor „Dansicons” SRL este liantul integrator al modalităţilor de poziţionare şi de creştere a notorietăţii companiei pe piaţa imobiliară.

5.„Basconslux”

Şi compania de construcții „Basconslux” va marca în câteva luni 20 de ani de activitate. Este una dintre cele mai puternice structuri în sfera construcțiilor din Republica Moldova. Activitatea fructuoasă a companiei a permis câștigarea unui rang înalt de încredere din partea multor cetățeni. De asemenea, pe parcursul anilor, compania a contribuit serios la dezvoltarea pieței imobiliare civilizate din Republica Moldova. În plus, „Basconslux” investește constant în menținerea înaltei calificări a angajaților săi și plasează fonduri suplimentare cu scopul achiziționării echipamentelor și utilajelor moderne pentru construirea obiectelor sale. „Basconslux” este printre lideri pe acest segment de piaţă graţie politicii oneste față de clienți și parteneri, precum și datorită realizării proiectelor calitative, în termen.

Notă: Alte companii serioase nu au nimerit în acest clasament convenţional, deoarece au mai puţin de 20 de ani de activitate pe piaţă (criteriu anunţat din start la elaborarea acestui clasament convenţional), sau au 20 de ani şi mai mult, dar amploarea proiectelor implementate a fost una relativ modestă. În cazul celor cinci companii incluse în top a contat durata de activitate, amploarea proiectelor implementate, imaginea pe care şi-au construit-o în timp şi votul membrilor redacţiei.

Inapoi la arhiva noutaților