[ X ]
[ X ]
[ X ]
Top 5 cei mai scumpi fotbaliști moldoveni în 2017. Cine sunt „milionarii în euro”
23 Decembrie

După încă o campanie preliminară eșuată, este greu de estimat cât valorează cu adevărat fotbaliștii noștri. CURENTUL, cu referire la transfermarkt, vă propune un top al celor 5 cei mai scumpi fotbaliști autohtoni.

Alexandru Epureanu

Din cauza vârstei sportive înaintate, de la începutul acestui an, valoarea fundașului s-a micșorat aproape cu un milion de euro. Chiar și așa, potrivit cotelor oferite de transfermarkt Alexandru Epureanu rămâne a fi cel mai scump fotbalist de origine moldovenească. Căpitanul selecționatei noastre, devenit vicecampion al Turciei în sezonul trecut, este evaluat la 3,75 milioane de euro. Din jucătorii cu aceeași vârstă, transfermarkt a stabilit un preț similar pentru fundașii Miguel Britos (Watford F. C.), Gabriel Paletta (AC Milan) și Jardel (SL Benfica).
alexandru epureanu

Artur Ioniță

În clasamentul transfermarkt, cel mai scump jucător din istoria fotbalului moldovenesc este doar unul din cei ce vin din urma căpitanului. Ce-i drept, mijlocașul din Seria A îi suflă în spate lui Epureanu. Artur Ioniță este evaluat la 3,5 milioane de euro, deși în vara anului 2016, Cagliari a dat pentru el cu un milion mai mult. Indicii de pe site arată că în viitorul apropiat, valoarea sportivului ar putea să crească. La o sumă orientativ identică, transfermarkt îi estimează pe mijlocașii Andrea Poli (Bologna FC 1909) și Clement Grenier (Olimpique Lyon).

artur ionita

Henrique Luvannor

Îl mai țineți minte pe brazilianul care a marcat două goluri pentru Naționala Moldovei și apoi FIFA i-a interzis să o mai facă, întrucât el nu a locuit cinci ani în Republica Moldova? Sau pe stranierul naturalizat în 2013 despre care spune Wikipedia spune că e căsătorit cu o moldoveancă pe nume Aliona și împreună au o fetiță pe care au numit-o Jasmin? Și a mai reușit și să marcheze 26 de goluri în acel sezon. Cei cărora e cu neputință să-și amintească de Henrique Luvannor, să știți că sportivul de aproape trei ani joacă în Emiratele Arabe Unite și, grație cetățeniei Republicii Moldova, figurează în clasamentul transfermarkt drept unul din cei mai valoroși fotbaliști moldoveni. Luvannor este evaluat la 1,5 milioane de euro.

lHenrique Luvannor

Alexandru Gațcan

Chiar și la ai săi 33 de ani, Alexandru Gațcan rămâne a fi unul dintre cei mai valoroși fotbaliști moldoveni. Experții transfermarkt îl estimează pe liderul lui FC Rostov la 1 milion de euro, un rezultat foarte bun pentru un veteran. Acest fapt a fost confirmat și de câștigul fotbalistului pentru a treia oară consecutiv, în ancheta ce desemnează cel mai bun jucător moldovean de fotbal al anului. Mijlocașul a reușit să-i devanseze pe Alexandru Epureanu și Artur Ioniță, care se află în clasamentul transfermarkt pe poziții mai înalte. Pe piața fotbalului, transfermarkt îl compară pe Gațcan cu un alt mijlocaș celebru de aceeași vârstă, și anume, Filipe Melo(Palmeiras).

alexandru gatcan

Vitalie Damașcan

Încheie acest top Vitalie Damașcan, puștiul minune din Moldova pe care au pus ochiul granzii din Europa. Tânărul la vârsta de doar 18 ani a reușit să încaseze 13 goluri în campionat, și în acest mod, să obțină titlul de cel mai bun atacant al anului curent. Reușita i-a fost consemnată și de cei de la transfermarkt. Prin urmare, în doar nouă luni, prețul atacantului a crescut de mai bine de două ori, atingând la momentul actual cota de 850 de mii de euro. Și, nu încape îndoială că puștiul talentat, foarte curând, va înregistra noi recorduri, inclusiv și pe piața fotbalului moldovenesc.

vitalie damascan

Clasamentul integral îl găsiți aici.

3

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților