[ X ]
[ X ]
[ X ]
TOP-3 companii care au surprins plăcut în 2022
28 Ianuarie

Chiar dacă 2022 a fost un an greu pentru economia naţională, afectată puternic şi de războiul din ţara vecină, şi de consecinţele pandemiei, şi de criza economică declanşată de pandemie, unele companii din Moldova au surprins plăcut prin prestaţia lor şi prin rezultatele înregistrate. De aceea, pe final de an, venim cu un clasament convenţional al acestor companii, în care se regăsesc inclusiv agenţi economici din topurile anterioare.  

Ascensiunea „Rogob” SA

logo rogob

 

 

 

„Rogob” SAcea mai mare și modernă companie din Republica Moldova producătoare de salam și delicatese din carne, a marcat în 2022 cea de-a 25-a aniversare de la fondare. Cu această ocazie, a ieşit încă o dată în evidenţă rolul important pe care-l are această companie din punct de vedere social şi economic.

Astfel, la moment compania are un spaţiu de producţie de 5000 m2. Fiind proiectată de experţi de peste hotare, fabrica îşi poate permite o capacitate de producție ce depășește 50 tone de produs finit timp de 24h.

„Rogob” SA are 50 magazine proprii, iar produsele sale se regăsesc în circa 5000 unităţi comerciale.

Astăzi, compania asigură cu locuri de muncă peste 800 persoane. Totodată, numai în 2021 SA „Rogob” a achitat impozite de circa 150 milioane lei.

Chiar dacă a înregistrat aceste rezultate frumoase, compania nu se opreşte aici şi îşi propune drept scop să devină şi mai bună, dar şi să reuşească să facă faţă solicitărilor mereu crescânde ale consumatorilor, apropiindu-se de ei maximal posibil. Urmând această strategie, compania îşi propune să devină lider incontestabil pe piaţa autohtonă prin furnizarea serviciilor inofensive şi a produselor de calitate.

Surprizele „Lagmar-Impex”

lagmar logo

Într-un an destul de complicat pentru domeniul construcţiilor, compania „Lagmar-Impex” a reuşit să surprindă minimum prin două proiecte inedite ale sale.

Astfel, în acest an, compania a dat în exploatare Complexul Toro Center. Acesta reprezintă primul ansamblu hibrid multifuncţional din Moldova ce include segmentele Rezidențial, Comercial, Office și care își poate adapta funcționalitățile în timp. Designul interior modern atinge cele mai înalte standarde de confort și siguranță, iar exteriorul clădirii integrează primul concept multimedia din Moldova pentru o fațadă.

Complexul include şi un teren de joacă modern, dotat cu accesorii variate și inovative şi proiectat în acord cu cele mai înalte standarde de siguranță și calitate. De asemenea, Toro Center dispune de restaurante, mall, SPA şi sală de fitness.

Totodată, în 2022 „Lagmar Impex” a avansat şi cu construcţia celui mai mare cartier din Republica Moldova de la 1980 încoace. Aceasta presupune că se va construi un oraș la propriu – cartierul Cluj în Chişinău. Va fi un cartier nou, cu infrastructura caracteristică unui oraș totalmente – începând de la centre comerciale, trei grădinițe, școală cu peste 1600 de elevi, spital, farmacii, infrastructură economică, stadioane, adică tot de ce are nevoie un oraș.

Alternativa Universal Security Group

USG1

După ce mai multe bănci fie au renunţat, fie au restrâns serviciile de păstrare în siguranţă a bunurilor persoanelor fizice şi juridice, Universal Security Group a venit cu o alternativă, lansând în 2022 cel mai sigur loc din Chișinău pentru păstrarea bunurilor de valoare.

E vorba de prima locație cu casete individuale, care pot fi închiriate de cei care își vor bunurile de valoare în siguranță. Încăperea (sau cum mai este numită – Tezaurul) este special amenajată cu coloane metalice, compartimentate cu casete individuale de siguranță pentru păstrarea și asigurarea integrității bunurilor. Tezaurul este dotat cu echipament special care include sistemul de supraveghere video, sistemul de alarmă, sistemul control acces, antiefracție şi de prevenire a incendiului, măsuri sporite de protecție și pază, reieșind din posibile riscuri. Acesta este monitorizat, prin intermediul sistemelor moderne de pază, în regim non-stop, de către doi operatori ai Dispeceratului centralizat de pază, care se află în același sediu (în nemijlocita apropiere de Tezaur). În caz de încercare de pătrundere neautorizată sau prelucrare a sistemelor antiefracție, la obiectiv sosesc echipele mobile atât ale companiei, cât și ale altor companii de profil cu care sunt semnate contracte speciale de deservire.

Sursa: VIP Magazin 

Inapoi la arhiva noutaților