[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toate detaliile despre turul II al alegerilor locale în RM
3 Noiembrie

În Republica Moldova, astăzi, se desfășoară turul II al alegerilor locale generale, informează CURENTUL.

În al doilea tur de scrutin urmează să fie aleși 384 de primari.

Referindu-ne la profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turului II al alegerilor locale generale, precizăm că, din totalul de 768 de candidați la funcția de primar – 589 sunt bărbați și 179 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

Pentru al doilea tur al alegerilor locale generale au fost tipărite 1 696 644 buletine de vot, dintre care 1 289 076 în limba română și 407 568 în limba rusă. Prețul unui buletin de vot este de 0,11 lei.

Mai este de menționat și faptul că, CEC a acceptat efectuarea în ziua de astăzi a unui sondaj de opinie la ieşirea din secţiile de votare (de tip exit-poll). Exercițiul va fi efectuat de Asociația pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova în cooperare cu Compania de consultanță politică „POLIEXPERT”, pentru care au fost contractate două companii specializate: Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR” și Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS INVENT”. Sondajul se va realiza în 67 de secții de votare în raza municipiului Chișinău. În acest sens, Comisia a acreditat 164 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților