[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toamnă festivalieră la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”! Ce activități vor avea loc în perioada 11-21 octombrie
4 Octombrie

La numai două săptămâni după deschiderea, pe 19 septembrie, a celei de a XXXII-a stagiuni, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” vine cu o nouă surpriză teatrală de proporții. În perioada 11-21 octombrie 2021, aici se va desfășura FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU FESTIS, EDIȚIA a V-a, transmite CURENTUL.

La eveniment sun invitate să participe peste 30 de teatre din Republica Moldova, România, Georgia, Bulgaria. Tema festivalului din acest an este „REZISTĂM PRIN TEATRU”.

Pe scenele și în holul Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” vor avea loc tradiționalele prezentări de spectacole, workshop-uri, lansări de carte, conferințe de presă, seminare etc. Evenimentul este susținut de Institutul Cultural Român Mihai Eminescu și Primăria municipului Chișinău.

FESTIS constituie un eveniment cultural, un veritabil pod de teatru și de simțire artistică. Accentul principal va fi pus pe cunoașterea reciprocă a creatorilor de teatru. Se vor întruni numeroși cronicari și critici de teatru, regizori, dramaturgi, scenografi din Republica Moldova, România, Franța, Bulgaria, care vor ține prelegeri pe diverse teme.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților