[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tinerii pot participa la programul „Challenger”. Vor învăța să analizeze critic problemele societății
10 Septembrie

Institutul Național Democratic din SUA, cu reprezentanța în R. Moldova, organizează cea de-a șaptea ediție a programului CHALLENGER – un program cu durata de un an, ce oferă un set de instruiri tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, transmite CURENTUL.

Programul pregătește tinerii să analizeze critic problemele societății, să propună și să dezbată soluții reale.

În prima etapă a programului, participanții, în echipe, vor cerceta și analiza problemele locale cu care se confruntă cetățenii și vor propune strategii de soluționare a acestora. Tinerii vor consulta și comunica cu cetățenii pentru identificarea acestor probleme, vor negocia și vor pune presiune democratică pe autorități.

La fel, în această etapă, tinerii vor învăța structura unui argument, cum se creează un policy case, își vor dezvolta abilitățile de vorbire în public și vor participa la dezbateri.

În cea de-a doua etapă a programului, participanții vor propune soluționarea unor probleme naționale ce afectează o anumită parte a societății. Tinerii vor învăța să elaboreze propuneri de politici publice și să dezvolte mesaje politice pentru diferite grupuri-țintă.

Doritorii de a participa în cadrul programului sunt încurajați să completeze formularul de aplicare. Termenul limită este 19 septembrie 2019, ora 17.00.

Pentru mai multe detalii, accesați www.challenger.md, pagina de Facebook sau puteți lăsa un e-mail la challenger.moldova@gmail.com.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților