[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tinerii Platformei „DA” cere demisia „in corpore” a guvernării și alegeri anticipate
20 Ianuarie

La un an de la învestirea Guvernului, Tinerii Platformei „DA” au organizat un flashmob cu genericul „Un an de guvernare Plahotniuc-Filip”, prin care au prezentat activitățile Guvernului Filip pe parcursul anului 2016, informează CURENTUL.

Participanții la flash-mob au menționat că, „printre primele sale acțiuni cu caracter populist se numără reducerea prețurilor la carburanți. Astfel, în februarie, 2016, benzina A-95 avea un preț de 15.86 lei, motorina – 13.19 lei, gazul lichefiat – 8.84 lei. Dar acest tertip ieftin nu a durat prea mult, iar astăzi, la un an de la învestire, prețurile s-au majorat cu aproximativ 2 lei: benzina A-95 costă acum 17.99 lei, motorina – 15.61 lei, iar gazul lichefiat – 10.79 lei”.

„O altă declarație explozivă imediat după depunerea rușinoasă a jurământului a fost promisiunea de instalare a unui panou al întoarcerii miliardului, pe care zilnic să fie reflectate cifrele banilor recuperați din miliardele furate. Cu regret, panoul nu a mai fost instalat, și nici banii nu au fost recuperați”, au mai afirmat aceștia.

Totodată, ei au mai afirmat că, pe parcursul unui an, Guvernul Filip a luat decizii și măsuri care au afectat grav cetățenii Republicii Moldova, printre care:

„- majorarea vârstei de pensionare pentru bărbați de la 62 la 63 ani, iar pentru femei – de la 57 la 63 ani.

– punerea miliardelor furate pe spatele cetățenilor, lucru care a majorat în mod automat și datoria de stat de la 33 la 50 miliarde de lei.

Între timp, suma investițiilor străine a scăzut cu un rușinos 41,3 %, iar la nivel de învățământ, în lipsa unui plan concret, numărul studenților s-a redus cu 8,5%”.

Poziția Tinerilor Platformei DA este că “această guvernare nu ne reprezintă și unica soluție pentru ameliorarea situației ar fi demisia în-corpore și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”.

flashmob1

flashmob2

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților