[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tinerii PAS se adresează Ministerului Educației: Cerem lansarea unui program de utilizare a tehnologiilor informaționale în procesul educațional
1 Iunie

Tinerii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au organizat astăzi un flashmob, cu tema „Tabletă pentru Educație”, informează CURENTUL.

În context, tinerii PAS au venit cu mai multe solicitări către Guvern și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Având în vedere că după rectificarea bugetului, Ministerul a anunțat că va utiliza 20 de milioane de lei pentru asigurarea cu calculatoare a elevilor, cerem publicarea informației cu privire la modul de distribuție a banilor și fișei de parcurs pentru asigurarea elevilor și profesorilor cu calculatoare și acces la internet până la 1 septembrie 2020. Cerem lansarea unui program național de asigurare cu calculatoare și tehnologii informaționale a tinerilor din familii cu venituri reduse și din grupurile social-vulnerabile. Cerem realocarea resurselor care au fost economisite, în perioada cât școlile au fost închise, pentru dotarea elevilor și profesorilor cu tehnologi informaționale. Cerem lansarea unui program de utilizare a tehnologiilor informaționale în procesul educațional. Cerem colectarea și prezentarea datelor statistice la zi cu privire la accesul tehnologiilor informaționale și internet a elevilor și profesorilor”, a enumerat, Victor Spînu, secretar general al Organizației de tineret PAS.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților