[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Tinerii din CSI și obiectivele de dezvoltare durabilă” – temă discutată la Adunarea Interparlamentară a Tinerilor din CSI, cu participarea deputaților din Moldova
21 Octombrie

Deputații Eugeniu Sinchevici și Alexandr Trubca reprezintă Legislativul Republicii Moldova la cea de XVII-a Sesiune a Adunării Interparlamentare a Tinerilor din cadrul CSI, care se desfășoară pe 21-22 octombrie, în format mixt, întrunind parlamentari din Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, transmite CURENTUL.

Agenda reuniunii include prezentarea rezultatelor studiului statistic ”Tineretul din CSI și obiectivele de dezvoltare durabilă”, precum și examinarea situației turismului destinat tinerilor în arealul CSI.

Un alt subiect sunt pregătirile pentru Forumul interparlamentar al tinerilor din statele membre ale CSI ”Tinerii parlamentari – o privire asupra viitorului Comunității”, care va avea loc anul viitor și va fi dedicat celei de-a 30-a aniversări a AIP CSI și a 10 ani de la crearea Adunării Interparlamentare a Tinerilor.

Adunarea Interparlamentară a Tinerilor din statele membre ale Comunității Statelor Independente a fost înființată prin decizia Consiliului AIP CSI din 22 noiembrie 2012 și este un organ consultativ permanent al Adunării Interparlamentare a CSI.

Eugeniu Sinchevici și Alexandr Trubca, precum și alți 17 deputați fac parte din Delegația Parlamentului Republicii Moldova la AIP CSI.

Inapoi la arhiva noutaților