[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tineri până la 19 ani pot aplica pentru a participa la Festivalul Național al Teatrului Social. Detalii
13 Iulie

În luna octombrie se va desfășura cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Teatru Social în Republica Moldova. Festivalul este organizat de Rețeaua de Tineri Educatori „DE LA EGAL LA EGAL”, Y-PEER Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, coordonatorul evenimentului Cristian Babin a spus că festivalul este organizat de către tineri și pentru tineri având drept scop asigurarea accesului tinerilor la informație de calitate cu privire la subiecte ce țin de sănătatea lor, prin responsabilizarea tinerilor și dezvoltarea unui comportament conștiincios, capabil să facă față situațiilor de risc.

Festivalul Național al Teatrului Social este un eveniment cu o durată de aproape un an, organizat deja de zece ani consecutiv de către Y-PEER Moldova. În acest an proiectul a început în luna aprilie și până acum s-a desfășurat faza de pregătire a tuturor evenimentelor și activităților din cadrul festivalului.

„Prima activitate va fi un training pentru echipa organizatorică care va avea loc la sfârșitul lunii iulie, în cadrul căruia, membrii vor învăța tehnici de lucru cu echipele care vor participa. Tinerii vor fi instruiți în domeniul sănătății sexuale și reproductive, precum și comportamentelor de risc în perioada adolescenței. Sesiunea de instruire pentru fiecare echipa va dura trei zile, după care tinerii vor crea și vor prezenta minim cinci piese de teatru social în cadrul comunității lor, acesta fiind unul din criteriile de selecție a echipelor participante în finala festivalului care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie în Chișinău”, a spus coordonatorul evenimentului.

La începutul lunii august va avea loc lansarea festivalului la Chișinău, iar la sfârșitul lunii august membrii echipelor participante vor beneficia de instruire în domeniul sănătății reproductive și a altor probleme cu care se confruntă tinerii la nivel local în cadrul unei școli de vară.

Potrivit lui Cristian Babin, pentru ediția 2019 a Festivalului Național de Teatru Social tematicile pentru scenele de teatru vor fi stabilite de către echipele participante în cadrul școlii de vară în cadrul unei sesiuni dedicate selectării temelor în baza cărora vor fi create scenele de teatru, tema principală fiind cea a sănătății.

La festival pot aplica tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani care se vor încadra în echipe coordonate de către un adult care vor completa un formular de aplicare.

Termenul limită este 25 iulie.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților