[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tineri artiști vor crea postere motivaționale pentru alegerile locale din 20 octombrie 2019
13 Septembrie

Atelierul de creație în domeniul electoral VotART a început astăzi, 13 septembrie. Evenimentul este dedicat tinerilor și tinerelor talentați/talentate în desen sau ilustrare grafică, care s-au înregistrat pentru a participa la VotART și și-au asumat responsabilitatea de a crea postere motivaționale pentru alegerile din 20 octombrie 2019. Printre participanți sunt elevi din localități rurale, precum și artiști grafici cu experiență, transmite CURENTUL.

Tinerii vor avea la dispoziție două zile de lucru și vor munci în echipe a câte două persoane. Duminică, 15 septembrie, de Ziua Internațională a Democrației, juriul va alege cele mai motivaționale 3 postere, iar echipele câștigătoare se vor alege cu premii:

Premiul I și II – Ceasuri smart

Premiul III – Căști audio wireless

Ceilalți participanți vor avea un premiu de consolare.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil le-a spus tinerilor: „În ultimii ani, CEC încearcă să motiveze alegătorii prin metode inovative și creative. În acest sens, tinerii sunt cei care au un cuvânt puternic de spus. Cei care sunteți astăzi aici, aveți misiunea să transmiteți mesaje civice prin arta pe care o creați. Să aveți inspirație și multă imaginație în zilele ce urmează pentru ca împreună să reușim să convingem cetățenii cât de importantă este participarea în procesele electorale”.

Și Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă, PNUD Moldova, a menționat: „Scopul nostru pentru următoarele trei zile este de a permite tinerilor artiști și designeri să interacționeze, să-și îmbunătățească potențialul creativ și să primească sfaturi și informații valoroase din partea mentorilor cu experiență. Sunt convinsă că veți reuși să elaborați afișe și produse grafice ușor de utilizat și atractive pentru ca cetățenii să le observe și să fie motivați să participe, să îi ajute să reflecteze asupra rolului lor civic și să profite de oportunitățile de implicare socială activă”.

Cele trei postere desemnate cele mai inspiraționale vor ajunge la secțiile de votare din localitățile Republicii Moldova, în cadrul scrutinului din octombrie 2019. De asemenea, mai multe postere vor face parte dintr-o expoziție publică organizată în Parcul „Ștefan cel Mare și la Centrul comercial MallDova.

De menționat că, atelierul de creație în domeniul electoral, VotART este organizat de Comisia Electorală Centrală în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova și finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților