[ X ]
[ X ]
[ X ]
Țîcu: Avem nevoie de o abordare statală instituțională în problema combatanților în Războiul de Independență
16 Iulie

Deputatul Octavian Țîcu se solidarizează cu revendicările combatanților din Războiul pentru Independență, care au desfășurat o acțiune de protest în fața Parlamentului și au solicitat includerea pe ordinea de zi a unui amendament, transmite CURENTUL.

Octavian Țîcu a menționat că, problema combatanților ascunde un ghem de nedreptăți, majoritatea cărora sunt de ordin moral, de atitudine și material.

„Aceste probleme nasc nemulțumiri și frustrări, iar ele sunt legate de felul cum a evoluat R. Moldova după acest război. Prima nedreptate este față de efortul militar și sacrificiul de care au dat dovadă în războiul pentru independență. Am văzut că mulți actori politici se folosesc de combatanți și am văzut și astăzi în Parlament un ping-pong între PDM și Platforma „DA” legat de prezența acestora și necesitățile care le au. Avem nevoie de o abordare statală instituțională în această problemă și scoaterea de sub incidența politică a tuturor asociațiilor combatanților. S-a creat un birou, dar acesta trebuie să aibă o acțiune complexă nediscriminatorie și să nu îndeplinească doar necesitățile și dorințele celor care se conformează guvernului”, a spus Octavian Țîcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților