[ X ]
[ X ]
[ X ]
”Termoelectrica” S.A. va avea o nouă structură organizatorică
15 August

Managementul “Termoelectrica” S.A. va fi restructurat pentru a optimiza cheltuielile ineficiente. Noua organigramă a fost aprobată luni, 14 august, de consiliul societății, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Energiei, iar circa 20 de salariați din cadrul întreprinderii vor fi preavizate cu respectarea Codului Muncii, a declarat directorul general interimar, Iurie Razlovan, în cadrul unei conferințe de presă. Celor vizați de optimizare li se vor propune alte posturi din cele circa 160 vacante.

Directorul general interimar, Iurie Razlovan a oferit alte detalii despre situația tehnică și financiară a societății. După reorganizare va urma o analiză financiară detaliată, un grup de lucru în acest sens deja a fost creat.

De asemenea, a declarat că din datele acumulate în cadrul anchetei interne urmare a scurgerii de păcură rezultă că în noiembrie anul trecut a avut loc un incident la CET Sursa 1, unde s-a scurs un amestec de păcură cu abur, nu este clar de ce consecințele nu au fost înlăturate imediat, conform instrucțiunilor în vigoare. Cel puțin trei persoane vor fi sancționate pentru nerespectarea prevederilor din fișa postului.

“Este vorba de o cantitate nesemnificativă de păcură cu abur care s-a scurs. În urma examinării actelor contabile nu s-au depistat nereguli referitoare la intrarea și consumarea păcurii achiziționate. Ce ține de calitate, toate certificatele corespund cerințelor din caietele de sarcină”, a declarat Iurie Razlovan.

Managerul Termoelectrica a adăugat că teritoriul gospodăriei de păcură este prevăzut de proiect anume pentru depozitarea unui asemenea combustibil, cu straturi de argilă nisipoasă impregnată cu bitum și foarte bine compactată, pentru a nu admite eventuale poluări a solului.

Inapoi la arhiva noutaților